Stedendriehoek

Leukste motorroutes in Apeldoorn en omgeving

In de omgeving van Apeldoorn zijn leuke routes te vinden voor motorrijders. Voor zowel natuurliefhebbers, als cultuurliefhebbers, is er meer dan genoeg te zien. De vele N-wegen door de bossen zijn heel rustgevend, en steden als Harderwijk en Deventer zijn heel leuk om te bezoeken. De motorroutes welke hieronder staan beschreven laten je beiden een heel andere omgeving zien. Rij je meerdere dagen in de buurt van Apeldoorn, dan is het zeker de moeite waard om beide routes te volgen.

Check voorafgaand de staat van je motor en accessoires, zoals motorkleding en helm. Kan je een nieuwe motorhelm gebruiken kijk dan op Helmonline.nl. Tijdens deze motorroute verken je het gebied ten oosten van Apeldoorn, waarbij je langs allerlei dorpen komt. De route begint bij het Oranjepark, op de kruising van de Regentesselaan met de Meester van Rhemenslaan. Als eerste rij je richting de Deventerstraat, waar je links afslaat om de Deventerstraat te volgen. Deze loopt over in de Zutphensestraat, welke over gaat in de N345. De N345 volg je tot de rotonde op de kruising met de Haanstraat, waar je links afslaat. Aan het einde van de weg sla je linksaf, om via Bussloo de N790 te volgen. Je rijdt naar Wilp, waar je linksaf slaat de N791 op. Via Posterenk rij je naar Duik Stek Recreatiegebied Bussloo, waar je omheen rijdt om weer bij dezelfde N345 uit te komen. Je gaat hier rechtdoor over de rotonde, en volgt de Vorstersweg.

Op de kruising met de Goorweg sla je linksaf. Je volgt de weg tot je bij de N789 uitkomt, waar je de Hoofdweg volgt. Via Klarenbeek rij je naar de Woudweg, welke je een lange tijd naar het westen blijft volgen. De weg loopt over in de Lierderstraat, waarna je door Lieren naar Beekbergen gaat. Vanaf Beekbergen rij je langs Engeland naar de N788, waar je linksaf slaat om weer richting Apeldoorn te rijden. Over de Arnhemseweg en de Koning Stadhouderlaan rij je de stad weer in. Je blijft rechtdoor rijden tot je uitkomt bij het Beekpark, waarvandaan het nog een klein stukje terug naar het Oranjepark is.

Route door de natuur en langs de IJssel terug naar Apeldoorn (110 km)
Tijdens deze route vertrek je vanuit het centrum van Apeldoorn, en rij je eerst naar het noordwesten. Je komt uit bij de N344 welke je richting het westen blijft volgen. Je komt al snel langs Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn, waarna je naar het westen blijft rijden. Je rijdt door Nieuw Milligen en langs Garderen helemaal naar Voorthuizen. Hier sla je rechtsaf om de N303 te volgen. In Putten rij je door het centrum, wat een ideale plek is om te rusten. Vervolgens volg je de N303 weer richting het noorden. Via Ermelo rij je langs Tonsel, waarna je rechtsaf slaat om langs Harderwijk naar het oosten te rijden. Vanaf Harderwijk rij je dus over de A28, tot je af kunt slaan naar rechts en de N795 kunt volgen. Deze volg je tot deze ten hoogte van Tongeren overloopt in de N309. Via Epe rij je naar het oosten, langs Oene, naar de IJssel. Je komt uit bij de IJselijk, waar je rechtsaf slaat. Je blijft de IJssel volgen tot aan Steenenkamer, waar je linksaf slaat de N344 op. Als je wilt, kun je hier ook het water over steken om een bezoek te brengen aan Deventer, wat een prachtige stad is met veel bezienswaardigheden. Over de N344 rij je langs Twello en Teuge, richting het westen. De N344 brengt je tot helemaal in Apeldoorn, waar je de Deventerstraat terug naar het centrum blijft volgen.