Stedendriehoek

Leuke manieren om je huis op te knappen

Heb je zin om je woning helemaal op te frissen? Dan is een kleine opknapbeurt nooit verkeerd. Zo verander je oude ruimtes in nieuwe paradijsjes en creëer je een interieur dat weer helemaal bij jou past. Ontdek hoe je jouw huis op leuke manieren opknapt.

Ga voor nieuwe kleuren op je muren

Zijn de kleuren op je muren vervaagd of ben je gewoon een beetje uitgekeken op het kleurenpalet dat je gebruikt? Dan gaat er niets boven een likje nieuwe verf. Geef al je muren net een ander tintje, of dat nu gebroken wit of lichtgrijs is. Een accentmuur mag ook niet ontbreken in een moderne woning. Wil je echt gaan spelen met kleuren? Laat dan je kozijnen schilderen in een opvallende kleur, of kies ervoor om je plafond te spuiten in een kleur die afwijkt van je muren.

Verander je deuren

Het lijkt misschien een klein detail, maar de deuren die je gebruikt bepalen de sfeer in je woning. Heb je simpele witte deuren, dan oogt je interieur al snel rustig en minimalistisch. Wil je helemaal uitpakken? Haal dan je huidige deuren weg en laat schuifdeuren installeren. Deze zorgen voor een open effect en geven je woning wat extra warmte. Ook glazen deuren en gekleurde deuren zijn goede opties wanneer je met je interieur wilt spelen.

Maak een relaxruimte

Heb je zin in een echt leuk project? Dan is het nooit verkeerd om een eigen relaxruimte te creëren. Transformeer bijvoorbeeld je oude zolder of die ene logeerkamer die je eigenlijk nooit gebruikt. Laat een barretje installeren, hang een grote projector aan de muur voor filmavonden en vergeet de pooltafel niet. Ben je een fervent lezer? Dan is een muur vol met boekenkasten natuurlijk jouw droom. Laat je inspireren door je hobby’s en ontwerp zo een ruimte waar jij helemaal tot rust komt.

Schuif met meubels en accessoires

Wanneer je geen groot budget hebt, is het toch mogelijk om je interieur helemaal op te knappen. Dat doe je gewoon door te gaan schuiven met al je meubilair. Geef al je spullen een nieuw plekje en verander de indeling van je woning. Ook je accessoires moeten verhuizen. Ben je helemaal uitgekeken op dat ene schilderij in de woonkamer? Vervang hem dan voor dat andere kunstwerk dat op je slaapkamer hangt. Hetzelfde geldt voor kussens, beeldjes, planten en vloerkleden.