Stedendriehoek

Leprapatiënten handje helpen

APELDOORN – De Apeldoornse vrijwilligster Eva Liwier wil in september naar Ethiopië om daar een database op te zetten voor leprapatiënten. Daar heeft ze onlangs een crowdfundingsactie voor opgezet. Door Eva’s werk kunnen 20.000 leprapatiënten zich beter organiseren en met elkaar samenwerken. Voor haar reis heeft Eva bij elkaar €1950,- nodig. Ze heeft inmiddels €760,- opgehaald.

Als Eva naar Ethiopië vertrekt, zal het voor haar voor het eerst zijn dat ze leprapatiënten ontmoet. Tegen collega’s van Leprazending zei Eva al: “Ik werk hier al vijf jaar achter de computer, maar ik zou zo graag praktisch mensen in het veld willen helpen.” De Nederlandse Tanny Hagens is al jaren actief als veldwerker voor Leprazending, en is erg blij dat Eva komt: “Met Eva’s hulp kunnen we eindelijk een goede start maken met die database.”

Vaak worden mensen met lepra door hun familie verstoten en uit het dorp gezet. Ze krijgen geen werk meer aangeboden of ze worden van school gestuurd. Daarom is een database voor leprapatiënten zo belangrijk. Samen met plaatselijke organisatie ENAPAL zal Leprazending veel gebruik maken van dit bestand . Samen kunnen ze dan nog meer programma’s en projecten ontwikkelen om het leven van mensen met lepra te vergemakkelijken.

Belangstellenden kunnen Eva Liwier via haar crowdfundingspagina op www.pifworld.com steunen