Stedendriehoek

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn prijkt met lokaal programma

APELDOORN – Lepeltje Lepeltje trapt haar eerste editie van 2019 af in het groene Beekpark in Apeldoorn. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei wordt de lente gevierd met een programma vol Apeldoornse prachten. Het culturele foodfestival wordt vertegenwoordigd door lokale partijen, waarbij Podium GIGANT een groot onderdeel uitmaakt van het muzikale arsenaal.

Waldo Volmer, programmeur GIGANT, vindt Lepeltje Lepeltje de perfecte match. “Vanwege de sfeer en uitstraling van Lepeltje Lepeltje is de match met GIGANT voor de hand liggend. Creativiteit en muziek staan bij beide partijen hoog in het vaandel. En we houden allen van lekker eten!”

Milan Roerdink (ook werkzaam bij GIGANT) vult aan: “Voor het programma hebben wij gekeken naar artiesten waar wij mee werken binnen de talentontwikkelingsprogramma’s. Wij hechten veel waarde aan het bieden van podiumplekken aan opkomende acts uit Apeldoorn, zeker op de festivals. De acts die zijn geprogrammeerd hebben kwaliteit en passen goed bij de vibe van het festival. Iedere act op zijn of haar eigen manier”.

Lokale keukens
Lepeltje Lepeltje is rijkelijk belegd met ambachtelijke keukens, zowel uit de contreien van Apeldoorn als mobiele keukens die wat extra kilometers reizen. Verlekker je aan de sticky spareribs bij Wat de Fiets Schaft of exotische quesadillas van Exotiqo. De lokale keukens worden vertegenwoordigd door onder andere Saté van Nan en de Knul van Smul, van de Apeldoornse delicatessenwinkel SMUL. Doe je te goed aan lokale lekkernijen en proef klassieke broodjes saté, risotto bitterballen, oude kaas en knoflook of een puntzak vol pastasalade.

Vermaak voor groot en klein
Naast deuntjes en baksels uit de buurt kan men zich op zaterdag en zondag kostelijk vermaken met de mooie-dingen-markt en kinderlijk vertier. Scoor vintage vondsten bij Vintage Style Mix en Fabrics and More of snuffel door de handgemaakte kunst van Lady Dian en The Karma Shack. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma. Houd je kids fit met een yogasessie en verfrissende limo’s of laat ze wegzwijmelen bij de Avonturen van Lizelore.

Het gehele programma is te vinden op www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn.

Voedselbank
Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke Lepeltje Lepeltje-beker. Met deze hard plastic beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben gesteund.

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei.
Vrijdag: 14:00 – 00:00
Zaterdag: 12:00 – 01:00
Zondag: 12:00 – 22:00
Beekpark, Apeldoorn
www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn

Tekst: Lepeltje Lepeltje
Fotos: Jeroen Schaaphok