Stedendriehoek

Legends of Rock Tribute Tour

WARNSVELD – Juni 2018 vond de eerste editie van Warnsveld Open Air plaats. Naar aanleiding van het succes hiervan, wordt er dit jaar extra uitgepakt.

Niet alleen is er gekozen voor een andere locatie, ook het moment in het jaar en de programmering kent een forse wijziging. Dit alles onder de noemer Warnsveld Open Air meets Legends of Rock Tribute Tour. Het evenement zal plaatsvinden op 20 en 21 september bij het Bronsbergermeer.

De samenwerking houdt vooral in dat er plek is voor internationaal vermaarde tribute bands uit heel Europa. Dit aangevuld met eigen werk bands uit de regio die steeds nadrukkelijker aan de poorten van de grote festivals en concertzalen staan te rammelen. De eer van opener ligt in handen van regionale gitaarhelden Masters of Spam. Als ware keurslagers maken deze heren gehakt van de meest uiteenlopende Seventies- en Eighties-hits.

De explosieve mix van verschillende genres resulteert in een indrukwekkend ‘piepje’ in je oren en een glimlach van oor tot oor. De mannen van Diggeth toerden van 2004 tot nu door heel Europa en stonden als openings-act voor een mooie selectie aan respectabele genregenoten zoals Michael Schenker, Exodus, Megadeth en Slayer. Dan gaat het in rap tempo door met een drietal tributebands die internationale bekendheid vergaren. Afsluiter deze avond zijn de mannen van Present Danger. Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland.

Op zaterdag is de eer aan de local heroes van Sour Mash, een americana, swamp rock, sleazy country band uit de Achterhoek. Opgericht rond 2010 met sinds 4 jaar een vaste bezetting. Muzikaal omschreven als de ideale soundtrack van een Achterhoekse western door Quintin Tarantino.

Vervolgens een band die rechtstreeks uit 1975 lijkt te komen, namelijk Tricklebolt. Ook staan deze avond The Wood Stock All Stars, Stone Sessions, de Belgische/Britse Letz Zeppelin, Purple Strangers, Miracle en de afsluiter is ACinDC.

Al met al genoeg redenen om 20 en 21 september naar het Bronsbergermeer te gaan voor een lekker weekendje rocken. Uiteraard is er ook aan de innerlijke mens gedacht, zo zal er genoeg gevarieerd te eten en te drinken verkrijgbaar zijn op het terrein. Voor tickets en voorverkoopadressen kan men terecht op:  www.warnsveldopenair.nl