Stedendriehoek

Leerlingen Veluws College Mheenpark aan de slag met duurzaamheid

APELDOORN – Veluws College Mheenpark ontvangt in de week van 15 april leerlingen uit Litouwen, Polen, Italië en Turkije.

Samen met middelbare scholen uit Litouwen, Polen, Italië en Turkije werken leerlingen van Veluws College Mheenpark aan het Erasmusproject Green Case: een project over duurzaamheid, waarbij onderzoek wordt gedaan hoe leerlingen/ burgers bewust kunnen worden van hun ecologische footprint en het belang van een circulaire economie. Dit project is gestart in 2017. Per land bezoeken vier leerlingen een gastschool. De leerlingen leren van elkaar hoe in hun omgeving aandacht aan duurzaamheid wordt gegeven, maar ontwikkelen ook samen ideeën hoe zij hieraan invulling kunnen geven. De leerlingen vormen zo de ambassadeurs voor hun eigen school.

Het Erasmusproject wordt op maandagochtend 16 april om 11 uur geopend door Wethouder Sandmann op Veluws College Mheenpark. Hij zal een presentatie verzorgen over de wijze waarop de gemeente Apeldoorn invulling geeft aan duurzaamheid en de circulaire economie stimuleert.
Ook geeft hij een korte toelichting op de Cleantechregio en welke visie en projecten de komende jaren te verwachten zijn voor Apeldoorn.