Stedendriehoek

Lawinegevaar’ op strandfeest Wenum Wiesel

WENUM WIESEL – Op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 september staat Wenum Wiesel in het teken van het jaarlijkse Oranjefeest aan de Papegaaiweg. Het thema is dit jaar ‘Beach party’, dat in de verschillende programmaonderdelen terugkomt.

Er is sowieso alle dagen kermis. Op donderdag vanaf 14.00 uur wordt afgetrapt met het evenement ‘buurten met de buren’, waarbij Gert Ekkelboom iedereen op een muzikale reis meeneemt. Rond 18.15 uur beleven de allerkleinsten onder het mom van ‘Ballonnenfeest 2.0’ een nieuwe activiteit. Aansluitend vindt het kindercorso plaats; iedereen kan komen kijken en de creaties bewonderen langs de route Papegaaiweg, Schupperijweg, Oude Zwolseweg, Papegaaiweg, Astaweg, Oude Zwolseweg en nogmaals de Papegaaiweg. Vanaf 20.00 uur vinden de voorronden voor het Wenum Wiesel Kampioenschap plaats en gaat Roy Otters er een bijzondere avond van maken. De toegang is vrij.

De vrijdagmiddag staat vanaf 13.15 uur traditioneel in het teken van de kinderspelen en vanaf 16.30 uur vindt het Schuttersfeest plaats dat inmiddels naam en faam heeft verworven. Inschrijven kan tot 16.00 uur bij de muntenbar. ’s Avonds vanaf 20.00 uur zorgt de topact Jetset Live! voor een onvergetelijke avond, waarbij de Lawineboys (zie foto) om 22.00 uur de feesttent op zijn kop gaan zetten. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Hamer, telefonisch aan te vragen bij Mijnt de Wilde (06-30715575) of via één van de bestuursleden. De voorverkoop hiervoor eindigt op donderdag.

Op zaterdag is het weer vroeg dag voor de grote optocht. Om 14.00 uur starten de Wenum Wiesel Kampioenschappen op de feestweide. Vanaf 20.00 uur gaat de band Sesam Sensation het feest spectaculair afsluiten en DJ Remco zorgt ervoor dat het geen minuut stil zal zijn. Ook dan is de toegang vrij. Het volledige programma is te vinden op de website www.oranjefeest-wwna.nl.