Stedendriehoek

Laura Lenders Nederlands Kampioenschap opgieten

STEDENDRIEHOEK – Dit jaar werd voor de vierde keer het Nederlands Kampioenschap Aufguss georganiseerd. Voor het derde jaar was Thermen Soesterberg gastheer van dit unieke evenement; de finale voor de beste Nederlandse singles en teams. Het Sauna Theater van Thermen Soesterberg was zowel op vrijdag als zaterdag het toneel voor 20 unieke shows die werden beoordeeld door een internationale vakjury.

Tijdens de opgietingen wordt water en ijs op de kachel gebracht die vervolgens verdampt en met diverse handdoektechnieken door de cabine wordt verspreid. Op het NK zijn dit heuse shows waarin de saunameesters een complete beleving rondom een eigen thema neerzetten. Met behulp van diverse attributen een unieke aankleding en kostuums, diverse lichteffecten, videobeelden en uiteraard verschillende geuren op basis van etherische oliën, nemen de saunameesters de gasten mee in hun verhaal.

Het evenement was een groot succes, zeker voor de kersverse Nederlands Kampioen Laura Lenders (Thermen Bussloo). De tweede plaats was voor Dylan Beemer (Thermen Berendonck) en de derde plaats voor Rob Gommans. Zij vertegenwoordigen als besten van Nederland ons land dan ook op het Aufguss WK dat in september in Nederland (Thermen Berendonck) plaatsvindt. Bij de team-categorie won het Thermen Bussloo-trio: Dylan Beemer, Veronica Vonk en Vincent Steenbergen.

Directeur Fabian Dolman: “Ik ben enorm trots op onze geweldige medewerkers die als deelnemer hebben laten zien welke kwaliteiten we in huis hebben. Ze zijn de terechte winnaars van dit mooie evenement.” Benieuwd geworden naar de winnende shows? Kom dan naar het WK Opgieten in september Thermen Berendonck.