Stedendriehoek

Langste ijsbaan in de open lucht

BIDDINGHUIZEN – Flevonice, de langste openluchtijsbaan in de natuur is weer open. Er kan in Biddinghuizen dit seizoen weer heerlijk in de buitenlucht geschaatst worden. De baan is geopend tot en met zondag 1 maart 2020.

Flevonice is uniek, omdat er nergens anders in de wereld zo’n lange kunstijsbaan ligt. Het ijs op de 2,5 kilometer lange schaatsbaan wordt gekoeld door dertien koelmachines die koelvloeistof op -15 graden Celsius door het systeem pompen. De ijsmeesters werken er dit jaar weer hard aan om een ijslaag van bijna 10 centimeter dik te maken, zodat alle liefhebbers weer op mooi ijs kunnen schaatsen.

Activiteiten en evenementen

Dit winterseizoen vinden weer leuke en bijzondere activiteiten en evenementen plaats. Te denken valt aan de wintertriatlon, de Weissensee-schaatstoertochten, de eerste obstacle run van het jaar ‘I(ce) Survived’ en een vette schaatsdisco. Flevonice wil steeds meer jeugd naar haar baan trekken en heeft derhalve ook speciale scholen- en verenigingsarrangementen samengesteld. “Lopen, fietsen, zwemmen en schaatsen, dat zit in onze cultuur gebakken. Wij vinden het belangrijk om jeugd te stimuleren te gaan schaatsen en deze oer-Hollandse cultuur door te geven”, aldus Kristel Pinkster, adjunct-directeur van Flevonice.

Vanwege groot onderhoud is er alleen een gedeelte open van de 400-meterbaan. Op dit stuk worden dit seizoen tien fun-curlingbanen gerealiseerd en deze zijn af te huren voor clinics en overige ice games. Tevens wordt dit gedeelte ingezet als tweede krabbelbaan.

Zonnepanelen

Flevonice heeft momenteel twee megawatt aan zonnepanelen op haar terrein en gaat komende jaren het zonnepark verder uitbreiden om een zo duurzaam mogelijk bedrijf neer te zetten. Meer informatie over alle activiteiten op de website www.flevonice.nl