Stedendriehoek

Lange Mannen op EK Volleybal

APELDOORN – De Nederlandse volleyballers spelen op het EK in eigen land in de poulefase tegen Polen, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Montenegro. Dat is de uitkomst van de loting die woensdagavond werd voltrokken in het Brusselse Atomium.

De EK Mannen vindt van donderdag 12 tot en met zondag 29 september plaats in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië. De Nederlandse speelsteden zijn Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport). Polen werd in 2014 en 2018 wereldkampioen en is de grootste favoriet in poule D. Alle andere tegenstanders van Nederland staan lager op de Europese ranglijst.

Toernooiformule

Het EK 2019 is in vele opzichten bijzonder. Voor het eerst wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in vier landen, en voor het eerst nemen er maar liefst 24 landen deel.

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In Nederland wordt gespeeld tot en met de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Slovenië en Frankrijk, de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

Kaartverkoop

De reguliere verkoop van de tickets start op donderdag 24 januari. Klik hier voor meer informatie.