Stedendriehoek

Laatste nieuwbouw in wijk

APELDOORN – Het laatste stukje nieuwbouw in Osseveld-Oost komt eraan. Wethouder Wim Willems luidde vorige week de start van de bouw in van 17 koopwoningen op de hoek van de Oude Veenhuizerweg en de Laan van Osseveld.

Al lange tijd lag het terrein aan de rotonde naar winkelcentrum ’t Fort braak. In de loop der jaren zijn er verschillende plannen geweest voor dit stukje, maar deze bleken om meerdere redenen niet haalbaar. Nu worden er 17 eengezinswoningen gebouwd. Het zijn drie verschillende typen woningen, geplaatst in een U-vorm. De Mateboer Groep bv uit Kampen realiseert de huizen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Begin 2020 kunnen de bewoners er gaan wonen.

Wim Willems is al jarenlang betrokken bij de wijk, in eerste instantie als raadslid. Hij heeft Osseveld en Woudhuis vanaf het begin van de jaren ’90 opgebouwd zien worden. Hoewel dit deel van Apeldoorn inmiddels al helemaal is volgroeid, is hij blij dat nu ook het allerlaatste deel van de wijk een bestemming heeft. “Hiermee kunnen we de ontwikkeling van Osseveld-Oost officieel afronden”, zegt Willems.