Stedendriehoek

Laagdrempelig sfeer ervaren

APELDOORN – Woensdag 10 oktober openen de basisscholen in Apeldoorn weer hun deuren voor bezichtiging en kennismaking. Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kind(eren). De open dag is een mooi moment voor hen om één of meerdere scholen te bezoeken. Iedereen is welkom deze dag van 9.00 tot 12.00 uur.

Tijdens de open dag kunnen ouders en kind(eren) op een laagdrempelige wijze de sfeer ervaren op de basisschool en in gesprek gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Op www.basisscholenapeldoorn.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden. Ouders kunnen zo een eerste voorselectie maken van scholen die aanspreken.

Samenwerking kinderopvang
Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Deze open dag en www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk, met alle basisscholen, op.