Stedendriehoek

Kopstukken VVD naar Apeldoorn

APELDOORN – Meerdere landelijke VVD-kopstukken, onder wie Klaas Dijkhoff, Uri Rosenthal en Thierry Aartsen, komen woensdag 5 februari om 19.30 uur naar Proeflokaal de Vlijt, Vlijtseweg 114 in Apeldoorn, om in gesprek te gaan met ondernemers uit de regio. De bijeenkomst is onderdeel van de reeks bijeenkomsten die de partij door het land plant om te komen tot een vernieuwde MKB-agenda.

VVD-ers luisteren naar lokale MKB
“MKB-ers zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Zij zorgen bij 4,4 miljoen Nederlanders voor brood op de plank en 71% van de beroepsbevolking werkt voor een MKB-bedrijf. Behalve dat het MKB de motor van de Nederlandse economie vormt, zijn het ook deze ondernemers die zorgen voor levendigheid in het dorpshart en het sponsoren van de lokale voetbalclub of hardloopwedstrijd”, aldus Ivor Jonker, namens de VVD MKB Ambassadeur voor de regio Apeldoorn.

Waarom de partij naar Apeldoorn komt, denkt hij wel te weten: “De centrale ligging en goede bereikbaarheid in Nederland en een sterke aanwezigheid van MKB-ers en ZZP-ers in de regio.” Op de bijeenkomst van 5 februari zijn dan ook MKB-ers en ZZP-ers, zowel VVD-leden als niet-leden, van harte welkom om mee te denken. Daarbij staat de vraag centraal wat hun idee is voor ondernemend Nederland.

Ook verderop in het jaar zullen er vergelijkbare bijeenkomsten worden georganiseerd in de regio. Of er dan ook landelijke politici bij aanwezig zullen zijn, durft Jonker niet te zeggen: “Waar het om gaat is dat maatschappelijk betrokken ondernemers en burgers in het algemeen hun ideeën over onze samenleving kwijt kunnen bij de politiek, zowel landelijk, regionaal als lokaal.”