Stedendriehoek

Koninklijke kinderkleedjesmarkt

APELDOORN – Vrijdag 27 april verzorgt vrijwilligersnetwerk DenkTank Breed een koninklijke kinderkleedjesmarkt op winkelcentrum ‘t Fort in de wijk Osseveld-Woudhuis. De kinderkleedjesmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 14.00 uur.

Kinderen tot 15 jaar kunnen hier plaatsnemen; ze mogen vanaf 09.30 uur hun kleedje uitspreiden rondom de ‘omgevallen muur’ op het midden van het Fortplein. Het is niet toegestaan om voor de ingang van winkels en/of horeca die geopend zijn, een kleedje neer te leggen. Ook de standplaatsen van marktkooplieden moeten vrij blijven. Deelname kost €2,- en zal door middel van een collecte tijdens de kinderkleedjesmarkt geïnd worden. Dit geld wordt gebruikt voor het organiseren van andere activiteiten voor de wijk, zoals bijvoorbeeld de buitenspeeldag.

Naast verkoop kan er natuurlijk ook op andere creatieve manieren geld verdiend worden, bijvoorbeeld door het bespelen van een instrument, een coole dans te laten zien, een theatervoorstelling te geven of door bezoekers te verbazen met een mega-magische goocheltruc. Naast de mogelijkheid om spulletjes te verkopen is er ook een springkussen voor de jongste bezoekertjes en kunnen kinderen zich laten schminken. Ook kan er onder begeleiding geknutseld worden.