Stedendriehoek

‘Kom dans met mij de Danzon’

APELDOORN – In samenwerking met Gouden Dans maakt Theater Orpheus een dansvoorstelling met senioren. Gouden Dans is gericht op zelfstandig wonende mensen die op leeftijd zijn. Ook als zij wat minder vast ter been zijn. In vijftien dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van een choreograaf een korte theatrale dansvoorstelling. De repetities zijn iedere maandag vanaf 7 oktober. De voorstelling, met aansluitend een danssalon voor het publiek, wordt gepresenteerd in Orpheus op zondag 19 januari 2020.

Elke voorstelling bij de Gouden Dans is anders. Wel is de Danzon, een Cubaanse gezelschapsdans, in elke voorstelling de rode draad. De Cubaanse Danzon is een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. De Danzon is het uitgangspunt, daar begint het project mee, maar daarna gaat de choreograaf met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze?
Vanaf 7 oktober starten de repetities bij Theater Orpheus. Het begint voorzichtig, maar al na een paar weken zwieren de ouderen over de dansvloer. Ruim vier maanden lang werken de dansers onder leiding van een choreograaf aan een heuse dansvoorstelling voor publiek. Muziek en dans maakt herinneringen weer levend. Door tenminste vijftien keer intensief met elkaar te werken én een kopje koffie te drinken leren deelnemers elkaar beter kennen en misschien ontstaan daar duurzame contacten en initiatieven uit voor de toekomst. Goed voor het lijf, goed voor de hersenen, goed voor het welbevinden.
Orpheus nodigt zelfstandig wonende senioren van harte uit mee te doen met ‘Kom dans met mij de Danzon’. Deelnemers hoeven niet te kunnen dansen, want dat leren zij van de Gouden Dans. Ook senioren die wat minder vast ter been zijn kunnen meedoen. De repetities vinden iedere maandag vanaf 7 oktober plaats. Elke repetitie start om 09.30 uur met een kopje koffie en een koekje. Om 10.00 uur gaat de dansles van start. In vijftien repetities maken de deelnemers samen een korte dansvoorstelling. Deze voorstelling is te zien op 19 januari 2020 in Theater Orpheus. Aansluitend is er een danssalon samen met het publiek. De kosten voor deelname bedragen eenmalig €35,-.
Aanmelden voor de dansrepetities kan bij Marij Wools via orpheus.nl/goudendans. Voor vragen kan zij bereikt worden per e-mail via marij.wools@orpheus.nl of telefonisch (maandag tot en met donderdag, in de ochtenden) via 055-5270343.