Stedendriehoek

Koffiepunten voor de Voedselbank

APELDOORN – Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub Apeldoorn de Voedselbank in Apeldoorn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit de Voedselbank in Apeldoorn namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts-koffiepunten.

De punten worden bij Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Voedselbank. Vorig jaar leverde dit 4.200 pakken koffie op voor de Voedselbank. Tot en met 31 december kan men de punten kwijt in de verzamelboxen die op 28 locaties (onder andere supermarkten) in Apeldoorn en omgeving te vinden zijn. Waar de inzamelingsdozen staan, is te vinden op de website https://apeldoorn.lions.nl /

“Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank wekelijks een groep van meer dan tweehonderd gezinnen ondersteunen met een voedselpakket, maar daar zit eigenlijk nooit koffie bij. Koffie lijkt een luxe product, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de Voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd”, aldus Cor van As.

Sinds 2013 organiseert de Lionsclub Apeldoorn de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten. Ook dit jaar weer samen met de vrijwilligers van de Voedselbank. “De actie wordt dit jaar ook weer gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. De Nederlandse Lionswerkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de Derdewereldlanden een patiënt die lijdt aan staar worden geopereerd. Heeft u nog oud of vreemd geld liggen? U kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de waardepunten inleveren. Geef uw Douwe Egberts-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank! En kijk gelijk uw lades en kasten na voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot en met 31 december worden ingeleverd.”

Voor meer informatie: Lionsclub Apeldoorn, telefoon 06-53246576 (Cor van As), e-mail c.vanas@vanasapeldoorn.nl