Stedendriehoek

KlimaatsamenwerkingA Rocha en Compassion

APELDOORN – De vanuit Apeldoorn opererende organisatie Compassion gaat met het klimaatprogramma van A Rocha voor 100 procent compensatie van de CO2‐footprint.

Compassion compenseert met ingang van 2019 de CO2‐uitstoot van vlieg‐ en autokilometers via het klimaatprogramma ‘Climate Stewards’ van A Rocha. A Rocha investeert daarvoor in duurzame energie- en bosaanplantprojecten in Mexico, Uganda en Kenia. Deze keuze past helemaal in de lijn waarin Compassion werkt. De organisatie heeft een groene energieleverancier, werkt zoveel mogelijk papierloos en koopt catering waar mogelijk duurzaam in: vegetarisch, biologisch, lokaal en seizoensgebonden. Onlangs is alle verlichting vervangen voor een duurzame variant. Het is dan ook een logische stap die Compassion nu heeft genomen door te gaan samenwerken met A Rocha.

Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland: “We vinden het belangrijk om goed om te gaan met de schepping. We bevrijden kinderen van armoede in Jezus’ naam en aandacht voor het milieu is cruciaal voor armoedebestrijding. Vervuiling en uitputting belemmeren ontwikkeling. Aandacht voor duurzaamheid biedt volop kansen voor sociale en economische ontwikkeling. Ik ben blij dat we nu ook de stap kunnen zetten om onze CO2‐footprint 100 procent te kunnen compenseren. We kijken continu hoe we hier bewust mee om kunnen gaan. Met de verbetercyclus van ‘Climate Stewards’ kunnen we hier goed inzicht in krijgen en verbeteringen aanbrengen waar mogelijk.”

Bert van der Woerd, manager van het klimaatprogramma van A Rocha, verwelkomt de stap van Compassion. “De urgentie om klimaatverandering te beperken wordt steeds groter; 2019 is het jaar van het klimaat. Steeds meer christelijke organisaties maken beleid op het vlak van duurzame bedrijfsvoering. Als A Rocha bieden we inspiratie, kennis en aansprekende projecten, waarmee we organisaties in staat stellen duurzaam en klimaatneutraal te opereren.”