Stedendriehoek

Klaarstomen voor de Zevenheuvelenloop

APELDOORN – AV Veluwe verzorgt speciale trainingen ter voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in het weekend van 17 en 18 november. “Ben je hardloper en op zoek naar een leuke uitdaging? Neem dan deel aan de Zevenheuvelenloop en de voorbereidingscursus. Met deze cursus ben je straks helemaal klaar voor de start en ga je met gemak die zeven heuvels over”, belooft de organisatie.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde trainers van AV Veluwe en bestaat uit twaalf groepstrainingen. De kosten bedragen €27,50, inclusief een reflecterend veiligheidshesje. De start is op woensdagavond 29 augustus om 19.00 uur. Verzamellocatie is de parkeerplaats bij de ingang van de kunststof atletiekbaan in het Orderbos te Apeldoorn. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals blessurepreventie, wedstrijdvoorbereiding, krachttraining en looptechniek. Het instapniveau is voor de 7 kilometer 30 minuten achtereen te kunnen hardlopen en voor de 15 kilometer 45 minuten. Het is dus geen beginnerscursus.

De Zevenheuvelenloop is een van de populairste loopevenementen van Nederland. Het evenement staat in de volksmond ook wel bekend als De kuitenbijter van Nederland’. Ondanks de glooiingen is het 15-kilometerparcours het snelste ter wereld. Een ware uitdaging voor iedere hardloper. Vanwege het grote succes van vorig jaar kan men zich nu ook voorbereiden op de 7 kilometer van de Zevenheuvelennacht.

Meer informatie over de aanmelding en de trainingen staat op de website  www.avveluwe.nl of neem contact op via e-mail 7HL@avveluwe.nl