Stedendriehoek

KinderKaravaan met duurzame show

APELDOORN – In de laatste week van de zomervakantie trekt de KinderKaravaan van Theater Orpheus door Apeldoorn. Iedere dag is de voorstelling ‘Buurman in de Natuur’ in één van de parken van Apeldoorn te zien. De 40 minuten durende voorstelling is te zien om 13.00 en 15.00 uur en is vrij toegankelijk.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en hun (groot)ouders. Het decor zijn de bomen in het park, de toneelvloer is van gras, de stroom wordt opgewekt door zonne-energie en de voorstelling wordt natuurlijk gespeeld door echte acteurs. Het publiek geniet van de voorstelling maar mag ook zelf lekker meedoen. “Met onze KinderKaravaan brengen wij theater naar alle Apeldoornse kinderen die in die laatste week niet op vakantie zijn. Ik ben ontzettend trots dat we met financiële ondersteuning van de gemeente Apeldoorn deze leuke zomeractiviteit organiseren”, zegt Marij Wools, programmacoördinator Theater van de Stad & Educatie.

‘Buurman in de Natuur’ is een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. De buurmannen duiken de natuur in. Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren. De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vast zit. Natuurlijk gaat er van alles mis tijdens de voorstelling, want de natuur laat zich niet beteugelen. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden gelukkig altijd weer een oplossing.

Maandag 26 augustus is de voorstelling te zien in het Matenpark (bij de Ezels), dinsdag 27 augustus in het Zuiderpark (bij dok Zuid), woensdag 28 augustus in Berg en Bos (bij de Speelweide), donderdag 29 augustus in het Mheenpark (naast de grote speeltuin) en vrijdag 30 augustus in Park Zuidbroek. ‘Buurman in de Natuur’ is een duurzame voorstelling. Ze wekken zelf de energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig. Kinderen helpen stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken. Voor meer informatie: orpheus.nl/kinderkaravaan.