Stedendriehoek

Kinderen maken kennis met theater

APELDOORN – Zondagmiddag 27 januari staan de deuren van Theater Orpheus wagenwijd open voor gezinnen met kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Orpheus heeft drie fantastische voorstellingen geprogrammeerd: Het Zandkasteel (3+), Ridder Florian (4+) en Jabber (6+). Tickets voor deze voorstellingen zijn al vanaf €6,25 te reserveren.

Theater Orpheus organiseert deze Open Theaterdag om kinderen kennis te laten maken met theater. Tickets voor de voorstellingen zijn daarom verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief. Het Apeldoornse theater hoopt op deze manier veel nieuwe kinderen te mogen verwelkomen die normaal niet naar het theater gaan. Tijdens deze gezellige familietheatermiddag zijn er ook verschillende activiteiten te doen in de foyer zoals schminken, een rondleiding achter de schermen en knutselactiviteiten, verzorgd door kinderopvang Doomijn. Daarnaast biedt kinderopvang Doomijn ook kosteloos kinderopvang aan voor de allerkleinsten.

Het Zandkasteel speelt om 14.00 en 16.00 uur. Prinses Sassa en Toto beleven samen veel avonturen. Hun favoriete spelletje is ‘piraatje spelen’. Met een stofdoek op het hoofd worden ze echte piraten. En met behulp van een paar lakens maken ze een piratenboot. Zo gaan ze op zoek naar een schat. Prinses Sassa en Toto willen alles zelf oplossen en dat kan nog wel eens fout gaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots!

Ridder Florian wordt opgevoerd om 13.30 en 15.30 uur. Ridder Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte alleen al staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?

Jabber is eveneens te zien om 13.30 en 15.30 uur. Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan en toch begrijpen? Dan zijn we, voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

Mysterie van Orpheus
Er gaat al jaren een gerucht rond dat er een mysterieuze acteur in Orpheus woont, maar niemand heeft hem ooit gezien. Tijdens deze theatrale rondleiding gaan de kinderen op zoek naar aanwijzingen om het mysterie van Orpheus op te lossen. Onderweg komen de kinderen een bijzondere dame bij de garderobe tegen, maken ze kennis met een actrice in de kleedkamer, lopen ze de schoonmaakster tegen het lijf en vertelt technicus Kees de kinderen meer over het licht en geluid. Iedereen kan zich via orpheus.nl/theaterdag gratis aanmelden voor de rondleiding. Tijdig reserveren is aan te raden, aangezien er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.

Tijdens de Open Theaterdag verzorgt kinderopvang Doomijn opvang bij Theater Orpheus voor de allerkleinsten. Hier kan kosteloos gebruik van worden gemaakt, maar aanmelden via de website is hiervoor wel noodzakelijk. Daarnaast verzorgt Kinderopvang Doomijn ook leuke activiteiten in de foyer, afgestemd op de leeftijd en het thema van de voorstelling. Zie voor meer informatie: www.orpheus.nl/theaterdag