Stedendriehoek

Kinderen lopen samen voor hoop

APELDOORN – Omdat in families zowel volwassenen als ook kinderen te maken hebben met kanker, wil de organisatie van SamenLoop voor Hoop alle kinderen van de basisscholen de kans geven hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

“Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Doe dan mee aan de KinderSamenLoop op zondag 30 juni. We lopen 24 minuten over het parcours in het Mheenpark te Apeldoorn”, aldus Ingrid Schouten. “Alle kinderen tot en met groep 8 kunnen meewandelen. Natuurlijk mogen ouders hun kinderen tijdens de KinderSamenLoop begeleiden. Ook kinderen die nog in een buggy zitten, zijn van harte welkom.”

Vooraf en na de KinderLoop zijn er verschillende activiteiten, legt Ingrid uit. “Om 10.00 uur starten we met een gezamenlijke warming-up en van 10.30 tot 10.54 uur gaan we wandelen. Tijdens de SamenLoop voor Hoop Apeldoorn gaan de clowns van Clown Stichting Ziezo jong en oud weer vermaken en de Kinderloop begeleiden.

De KinderLoop is meteen een steuntje in de rug voor de volwassen teams, die op deze zondagmorgen al 20 (!) uur aan het lopen zijn. Zo brengen de kinderen letterlijk en figuurlijk nieuw leven in het parcours met hun frisse aanwezigheid, maar ook door alle activiteiten die rondom de KinderLoop worden georganiseerd zoals spelletjes en optredens. Ingrid: “Want de SamenLoop voor Hoop is voor klein en groot. Meld je vandaag nog via aan www.samenloopvoorhoop.nl/apeldoorn. Aanmelden als school of groep van een school of vereniging kan natuurlijk ook.”