Stedendriehoek

Kilometers maken voor het goede doel

APELDOORN/AMSTERDAM – Frans van de Ridder is hard aan het trainen. Zijn doel is de Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober. En daar loopt hij niet zomaar. Het doel is geld inzamelen voor de BrainTrainerPlus™, als cadeau voor het Zuiderparkhuis in Apeldoorn.

“Mijn moeder, Gerda van de Ridder-Wijnbergen, heeft vorig jaar vanaf het allereerste begin tot 19 september in het Zuiderparkhuis mogen wonen. We zijn nog steeds blij dat we het voor elkaar hebben gekregen dat ze hier terecht kon en dat ze tot het eind van haar leven genoten heeft van een goede verzorging. Helaas maar vier maanden”, zijn de woorden van Frans op de website www.geef.nl

Omdat Frans graag iets terug wil doen voor de goede verzorging in het Zuiderparkhuis, heeft hij zich voorgenomen de marathon in Amsterdam te gaan lopen in de vorm van een sponsorloop. De keus voor Amsterdam is een logische, aangezien Frans in de hoofdstad is geboren. Hij wil geld inzamelen voor iets dat alle bewoners in het huis goed kunnen gebruiken. Na overleg met de leiding is als doel gekozen de BrainTrainerPlus™. “Dit is een systeem dat ouderen met dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Er is 3200 euro nodig voor de aanschaf van het apparaat, dat meer is dan een geheugenspelletje.”

De BrainTrainerPlus™ kan de vergeetachtigheid niet stopzetten. Maar het systeem kan er wel voor zorgen dat de interactie tussen de familieleden gemakkelijker verloopt. Op de BrainTrainerPlus™ zijn dertig spellen en quizjes te vinden waarmee het geheugen en de hersenactiviteit van de gebruiker kunnen worden gestimuleerd. De spellen beginnen simpel, maar zijn er vaak in een aantal niveaus. Iedere gebruiker krijgt een eigen account en zodra dat geopend wordt begint elk spel telkens bij het juiste niveau. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren. De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden, met een kleinkind bijvoorbeeld.

Iedereen die Frans van de Ridder wil steunen, kan dit doen via: https://www.geef.nl/nl/actie/marathon-amsterdam-6/donateurs