Stedendriehoek

Kijkje achter de schermen

APELDOORN – Ambulanceorganisatie Witte Kruis verzorgt op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur een open dag bij haar ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen: “We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud.”

Wat bezoekers precies kunnen verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel: “Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig: de brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners.”

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. “Ze kunnen zich laten schminken, zich lekker uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en ze kunnen zelfs een bezoek van de ambulance aan hun school winnen.”