Stedendriehoek

‘Kijken naar mogelijkheden, niet naar problemen’

APELDOORN – Mijn Computer Hulp is geen ICT-bedrijf of winkel, maar een leuk team dat mensen begeleidt die ‘niet met een laptop op schoot geboren zijn’. “Lesgeven is een groot deel van wat wij doen”, vertelt oprichter Maarten van der Heide. “Daarbij kijken we naar mogelijkheden, niet naar problemen.”

Het tienkoppige team van Mijn Computer Hulp geeft begeleiding aan huis. “Het product dat wij aanbieden is uren en die leveren we op de vloer. We proberen het probleem op te lossen en de frustratie die daardoor ontstaat weg te nemen.” Het team vindt het belangrijk om de klant te leren kennen. Manager Patrick Roozen: “We kijken altijd om ons heen. Vaak zijn er innovatieve technieken mogelijk, waar de klant niet aan gedacht heeft.”

Eenvoudig en leuk
‘Maar dat kan ik niet’ is een uitspraak die de heren vaak horen. “Wij proberen computertaal om te zetten in begrijpelijk Nederlands. Eenvoudig en leuk zijn onze kernwoorden. We willen mensen wat leren, zodat ze het de volgende keer zelf kunnen.” Daar waar de meesten stoppen, gaan zij verder. Zo zijn ze niet bang om de schroevendraaier te pakken, om de computer een upgrade te geven of te repareren en te adviseren bij de aankoop van een nieuwe computer of tablet.

WordFeud
‘The bigger picture’ is waar het allemaal om draait, aldus Maarten. Hij wil met zijn bedrijf een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s. “We kunnen ons huis steeds meer automatiseren. Door senioren hierin te begeleiden, kunnen zij langer thuis blijven wonen. Maar ook het gebruik van social media kan vereenzaming tegengaan.” Een van de ICT-ers heeft een WordFeud-project opgezet met een aantal klanten. “Het lijkt alsof we leuk spelletjes zitten te spelen op kantoor, maar eigenlijk helpen we de klanten op twee manieren: ze trainen hun hersenen en mensen blijven de computer gebruiken.”

De medewerkers geven de klanten graag een goed en veilig gevoel. “Dit doen wij door onder andere onze foto’s op de website te zetten. Zo weet de klant wie er langskomt. Daarnaast heeft Mijn Computer Hulp ook het ICT-keurmerk en hebben alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag. We merken dat dit klanten vertrouwen geeft.” Meer weten? Kijk op www.mijncomputerhulp.nl.