Stedendriehoek

Kerstlunch voor nog meer ouderen

APELDOORN – Ook dit jaar krijgen ouderen in Apeldoorn een volledig verzorgde kerstlunch aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Van der Valk Hotels en Restaurants. Dit jaar wordt in Apeldoorn op twee plekken een Kerstlunch georganiseerd. Zowel Van der Valk Apeldoorn als De Cantharel bieden deze lunch aan op respectievelijk 11 en 16 december. Samen met de vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds maken zij het dit jaar mogelijk dat 200 ouderen kunnen genieten van een compleet verzorgde middag.

Tijdens de kerstlunch zijn er muzikale intermezzo’s. De ervaring is dat ouderen zeer genieten van koorzang of een artiest met voor hen herkenbare (kerst)muziek. Organisatievrijwilliger Carlie van Teeckelenburgh-Huisman: “We zijn voor woensdag 11 december nog op zoek naar een koor dat vrijwillig een bijdrage wil leveren aan het compleet maken van een feestelijke middag. Daarnaast zorgen we er elk jaar voor dat de gasten een kleinigheidje mee naar huis krijgen. Ook hiervoor zijn productdonaties nog zeer welkom!”

Gratis deelname
Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom door heel Nederland speciale kerstdiners voor eenzame ouderen. Zij genieten tijdens het evenement van een heerlijke lunch met voor-, hoofd- en nagerecht. Er is volop gelegenheid om nieuwe contacten aan te gaan met tafel- en buurtgenoten. Mogelijk komen daar weer mooie vriendschappen uit voort. De deelname is kosteloos en ouderen worden opgehaald en weer thuisgebracht door vrijwilligers.

Zangkoren, muzikanten of andere donateurs kunnen contact opnemen met Carlie van Teeckelenburgh, vrijwilliger kerstcoördinatie Apeldoorn, via telefoon 06-53611778 of via e-mail kerst.nof@gmail.com