Stedendriehoek

Kermis vol met mooie attracties

APELDOORN – De outdoor mega-kermis bij de Americahal, Laan van Erica 50 in Apeldoorn, wordt dit jaar gehouden van zaterdag 9 tot en met zondag 17 maart.

n

In verband met de sluiting van de Americahal zijn, net als vorig jaar, alle 35 attracties en lekkere versnaperingen buiten opgesteld. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 13.00 tot 22.00 uur en kunnen gratis parkeren. Vertrouwd zijn de Eurodagen, ditmaal op de zondagen 10 en 17 maart. De organisatie ligt al die jaren in handen van vader en zoon De Voer. “Het gaat allemaal om gezelligheid en volksvermaak. Momenten dat je de dagelijkse beslommeringen even kunt vergeten en je lekker kunt ontspannen. Het wordt in ieder geval weer lachen, gieren en brullen.” De kermis is opnieuw van uitzonderlijk hoge kwaliteit. “Wij hebben zo’n 35 attracties voor jong en oud.”

“Sinds een paar jaar hebben wij de Dumbo draaimolen van vader en zoon Ordelman, een fantastische attractie voor de kleinsten. En eigenlijk ook voor vader of moeder, want één van hen moet mee in de vliegende olifanten met de grote oren, als het kind jonger is dan zes jaar. Mooi om de lachende gezichten van iedereen te zien bij deze familieattractie. Of neem nu de Booster of Project One, spectaculaire ritjes allebei! Voor de kinderen hebben we als nieuwe attractie de Tea Cups.”

De prijzen zijn redelijk laag en vooral de kinderattracties en behendigheidsspelen rekenen vaak gereduceerde prijzen. De hoogste ritprijzen worden gerekend voor de grotere en snellere attracties. De kermis houdt op zondagen ook weer de traditionele Eurodagen, waarbij bijna alle attracties slechts één euro per ritje kosten. Het complex van de Americahal beschikt over een groot parkeerterrein voor auto’s. En ook met de trein geraak je vrij eenvoudig bij de kermis. Zo ligt treinstation Apeldoorn De Maten op maar twee minuten lopen van de locatie.