Stedendriehoek

Kennismaken met kansrijke mbo-opleidingen

APELDOORN – Op woensdag 29 januari houdt mbo-school Aventus een open dag van 17.00 tot 21.00 uur. Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs met hun ouders én volwassenen die zich willen (om)scholen zijn welkom op de locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De bezoekers kunnen zich oriënteren op een vervolgstudie in het mbo en maken kennis met Aventus. De school biedt kansrijke mbo-opleidingen in de richtingen Zorg, Welzijn, Techniek, Automotive, Economie, Handel en Creatieve industrie.

Met de open dag helpt Aventus toekomstige mbo-studenten bij hun beroepskeuze. Docenten en studenten bieden informatie aan over 200 verschillende beroepsopleidingen en beantwoorden vragen van leerlingen en ouders. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig op de grotere locaties voor leerlingen die nog twijfelen over hun vervolgopleiding. Zij gaan in gesprek met hen en helpen met een interessetest.

Topopleidingen

Net als de vorige jaren zijn de opleidingen in Beveiliging, Recreatie & Toerisme, Luchtvaartdienstverlening en Juridische dienstverlening opnieuw aangemerkt door de Keuzegids – een onafhankelijke gids over het mbo – als Topopleiding 2020. Daarnaast komen de opleiding Allround vakkracht onderhoud en de opleidingen in de Afbouw, zoals Schilder en (Decoratie) Stukadoor, nieuw in het overzicht van de Topopleidingen voor. Deze opleidingen werken nauw samen met het regionale bedrijfsleven om de baankansen van de studenten te vergroten.

Deeltijd mbo

Iedereen die belangstelling heeft voor de combinatie werken en leren op het mbo (=BBL) kan terecht bij de opleidingen die deze opleidingsroute bieden, onder andere in de zorg, techniek, logistiek, industrie en ICT. Jongeren, volwassenen, carrière-switchers, zij-instromers of werkzoekenden kunnen hier al hun vragen stellen over het studeren op het mbo in deeltijd.

Vooraf aanmelden

Iedereen kan zich van tevoren aanmelden voor de open dag via aventus.nl en ontvangt dan een persoonlijke bevestiging met de locatie-adressen van de opleidingen waar bezoekers in geïnteresseerd zijn. Alle acht locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen openen hun deuren. Op aventus.nl staat ook welke opleidingen waar zijn. Voor meer informatie, bel gratis met het Service-en Informatiepunt op 0800-4445555.