Stedendriehoek

Kampioen balletje hooghouden

APELDOORN – De 11-jarige Karsten Leene uit Apeldoorn was zaterdag de grote winnaar van de Open Overijsselse Kampioenschappen Balletje Hooghouden. Het kampioenschap werd voor de tweede keer georganiseerd door RTV Oost in samenwerking met PEC Zwolle, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en FC Twente.

De finale vond plaats op de middenstip van het Zwolse MAC3PARK Stadion in de rust van de Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. Karsten Leene hield gedurende 8 minuten de bal maar liefst 1583 keer hoog. Met deze monsterscore bleef hij zijn mede-finalisten Meagän Weegerink uit Haaksbergen, Meike ten Bolscher uit Losser en Stan van de Belt uit Holten ruim voor. Het scoreverschil tussen de winnaar en de nummer twee was al ruim 300 balletjes hoog.

Karsten waarschuwde vooraf al de jury, studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC van Twente, dat hij veel op snelheid had getraind. En dat was te zien aan zijn gemiddelde van bijna 3,3 scores per seconde. De bokaal met de grote oren gaat dit jaar dus naar Apeldoorn en werd uitgereikt door Tom Besten uit Haarle, de winnaar in 2017.