Stedendriehoek

Julianatoren leukste dagje uit

APELDOORN – Dagjes uit met familie of vrienden blijven mateloos populair. Met name dierentuinen en pretparken blijven het goed doen. Nederlanders horen en zien graag de leeuwen brullen en ondergaan met veel plezier de G-krachten van een achtbaan.

Dit bleek eens te meer uit de resultaten van het grote onderzoek van queueup onder 75.000 dagjesmensen. Kinderpretpark Julianatoren gaat er dit jaar vandoor met de prijs voor het ‘Leukste Dagje Uit’. Ook Dierenpark Amersfoort (‘Hoogst gewaardeerd’) en Avonturenboerderij Molenwaard (‘Meest verrassend’) gingen er met prijzen vandoor. 

queueup en Jumbo Supermarkten reiken samen de awards uit op basis van de resultaten van een enquête, gehouden onder meer dan 75.000 consumenten. Nadat zij via de Jumbo Dagje Uit-actie op pad waren geweest, kregen ze een aantal vragen over hun uitje gesteld. De uitjes werden op vijf criteria beoordeeld: plezier, service & personeel, kwaliteitsniveau, verrassing en horeca. De gezamenlijke score (NPS – Net Promoter Score) op deze criteria bepaalde de winnaars. De uitjes zelf hebben geen invloed, los van hun best doen uiteraard, op de score. Mede-oprichter van queueup Edzard Gelderman over de winnaars: “Een aantal zaken veranderen nooit: baby-olifantjes kijken of een looping in een rollercoaster zullen altijd ongekend populair blijven. Dat verklaart waarschijnlijk ook het succes van de dieren- en pretparken. Daarnaast is het altijd een feest om met hele familie samen te genieten.”