Stedendriehoek

Joyce rijst trots boven pesters uit

APELDOORN – Op zondag 23 september vindt het Proud to be me evenement plaats in Gigant. Hier presenteert Joyce van der Leij (artiestennaam Joyce Rising) de videoclip van het nummer Proud to be me en brengt Stichting Omgaan met Pesten een bijpassend gratis lespakket uit. Hiermee hopen zij mensen te kunnen helpen en inspireren die gepest worden of zijn. “We moeten niet meer doen alsof het niet bestaat,” meent Joyce.

Van jongs af aan is Joyce al bezig met muziek. Met haar eigen band en zangschool (Zangles Apeldoorn) heeft zij van haar passie haar werk gemaakt. Niet zo lang geleden schreef ze het nummer Proud to be me, over haar pestverleden en de kracht die ze daaruit gehaald heeft. Dit positieve nummer wilde de zangeres niet zomaar uitbrengen. Om een grotere groep mensen te bereiken schakelde zij onder andere Stichting Omgaan met Pesten in. De stichting kwam met het idee om een gratis Proud to be me lespakket te ontwikkelen voor scholen en bedrijven. Joyce is van mening dat ouders en scholen pestgedrag nog vaak onder stoelen en banken steken. Ze weten niet hoe ze ermee om moeten gaan en het lespakket van Stichting Omgaan met pesten, kan hierin een mooie ondersteuning geven.

In Joyce haar thuisstudio nam ze het nummer op en via een crowdfundingactie haalde zij 4.000 euro op om er een videoclip bij te maken. Samen heeft Joyce met onder andere de stichting gewerkt aan de totstandkoming van een inspirerende videoclip. Afgelopen juli werd deze opgenomen met Guitart Music (die de locatie verzorgde) en RIV Casting (die de figuranten verzorgde samen met de stichting). “Het was echt super,” vertelt Joyce enthousiast. “We hebben ook een dag in Gigant gefilmd, waar ik heel dankbaar voor ben. Er was zo’n zestig man aanwezig was, die allemaal stonden mee te klappen met het nummer. Echt gaaf.”

De aankomende weken is Joyce nog druk bezig met filmproducent Beeldzeggend om de video te monteren. Op zondag 23 september wordt alles gepresenteerd. Het beloofd een drukke boel te worden met live muziek, een DJ en mensen die ervaringen willen delen. Ook brengt Stichting Omgaan met Pesten het gratis lespakket uit voor scholen en bedrijven. “Het is een speciaal ontwikkeld Proud to be me lespakket. Ik hoop dat we hiermee mensen kunnen helpen en dat men geraakt zal zijn door het nummer.”

Het evenement begint rond 19.30 uur. www.gigant.nl en www.omgaanmetpesten.nl.