Stedendriehoek

Isokin maakt gezond bewegen mogelijk

APELDOORN – Isokin Training & Fysiotherapie, gevestigd aan het Jean Monnetpark 19 in Apeldoorn, werd 23 jaar geleden op die locatie opgericht door Gerard Vos. Samen met Johann de Jong, ook hier alweer negen jaar actief en het sterke team hanteren zij de slogan ‘Isokin maakt gezond bewegen mogelijk. Thuis, op het werk en in uw sport’.

Het team van Isokin is van mening dat ‘bewegen een voorwaarde is om het leven te leiden zoals je dat graag wilt’. Johann, zelf fysiotherapeut ‘in hart en nieren’: “Wanneer gezond bewegen niet meer vanzelfsprekend is, kunnen wij je adviseren, begeleiden en behandelen, met een duurzaam effect, zodat je de regie over je leven terugkrijgt. Of het nu om je dagelijks leven gaat of bij het sporten of werken of in de wens zelfstandig te kunnen blijven wonen.”

Isokin biedt zorg op maat binnen een vooraf afgesproken periode en tegen een vooraf bekende vergoeding. De Jong: “Omdat ieder mens uniek en geen klacht hetzelfde is, werken bij ons ervaren en gespecialiseerde professionals die op verschillende onderdelen behoren tot de besten in de regio. Wij werken in teamverband en delen onze kennis met elkaar zodat je op de beste manier geholpen wordt.”

De cliënten van Isokin bestaan uit actieve sporters of mensen die willen gaan sporten, de minder belastbare mens met een blessure of aandoening, de ouder wordende mens die gezond, fit en vitaal wil blijven en de werkende mens die het werken duurzaam wil blijven volhouden. De praktijk is er feitelijk voor iedereen; er is één-op-één-begeleiding voor geriatrie en er zijn specifieke MS- en COPD-groepen. De praktijk richt zich op de speerpunten: Fit & Gezond, Arbeidsfysiotherapie, Energiemanagement, Chronische pijn, Langer Thuis en Zorg & Herstel.

De Jong: “De afgelopen periode zijn we alleen maar verder gegroeid in onze dienstverlening.  We willen graag een nieuwe doelgroep bereiken voor onze diensten op het gebied van leefstijl, onze thematrainingen en gezond en verantwoord bewegen. Isokin heeft daarvoor het afgelopen jaar samenwerking gezocht met andere zorgverleners. Dit jaar gaan we maandelijks themabijeenkomsten organiseren waarbij thema’s als gezond ouder worden, verantwoord trainen, een vitale leefstijl, blessurevrij hardlopen, slim slapen, een gezond gewicht etc. aan de orde komen.” Alle bijeenkomsten zijn kosteloos bij te wonen en worden maandelijks aangekondigd in Nieuwsblad Stedendriehoek. Elk thema wordt door een expert op dit gebied gepresenteerd op de eerste donderdag van de maand.

De Jong: “Er is een groeiende behoefte onder onze klanten om op een verantwoorde manier en met veel individuele aandacht aan de slag te gaan met leefstijl en gezond bewegen. In dat kader biedt Isokin vanaf dit jaar ook thematraining aan zoals Isokin In Balans, Senior Fit en Isokin Topfit. Dit betreft specifieke thematrainingen voor een kleine groep met maximale aandacht voor uitvoering en individuele situatie. Zie hiervoor ook onze website www.isokin.nl onder het kopje ‘thematraining’.”

De openingstijden van Isokin zijn: maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 11.00 uur.

Isokin Training & Fysiotherapie is gevestigd aan het Jean Monnetpark 19 te Apeldoorn, telefoon 055-5341082, e-mail isokin@isokin.nl en website www.isokin.nl