Stedendriehoek

Investeer in server racks voor het op rolletjes laten lopen van je bedrijf

Nadenken over een bedrijfsnaam, een flitsende website in elkaar (laten) zetten, je eerste klantgesprekken voeren, visitekaartjes laten maken; veel ondernemers zijn deze fase van hun bedrijf allang voorbij en houden zich met hele andere zaken bezig binnen hun bedrijf. Over hoe de bedrijfsprocessen het beste ingericht kunnen worden, of de aandeelhouders nog tevreden zijn, wie er in de bestuursraad plaats moet nemen, hoe het bedrijf nog verder kan groeien. Zaken als marketing, ICT of klantenservice? Daar zijn inmiddels mensen voor aangenomen! De kans is dus groot dat er een ICT’er binnen het bedrijf is die zich bezig mag houden met de servers, routers, switchers en al de andere apparatuur die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden. De ondernemer zelf zal het wellicht een worst zijn; als alles maar naar behoren werkt. Dat de rol van deze ICT’er daarmee misschien wel belangrijker is dan de rol van vele anderen binnen het bedrijf, dat komt hopelijk op diens loonstrookje wel terug. Ben jij nou de ICT’er binnen een groot bedrijf en ben jij verantwoordelijk voor de inkoop van allerlei servermaterialen? Dan maak je vast graag kennis met Serverhome. Dit is namelijk dé plek waar je refurbished serveronderdelen, servers en server racks kunt vinden.

Kies voor refurbished servers en serveronderdelen
Voor de groei van een bedrijf is het noodzakelijk om alle digitale middelen goed op orde te hebben. Veel ICT’ers werken graag met het nieuwste van het nieuwste, maar zien ook graag bewezen technieken terugkomen in hun hardware. Wat als je nou net op zoek bent naar dát onderdeel dat niet meer gemaakt wordt? Of als je stad en land af hebt gezocht voor een bepaald onderdeel maar het gewoon nergens te vinden is? Grote kans dat je het bij Serverhome wel vindt.

Tijd voor een andere serverrack
Het bedrijf waar je werkt groeit hard. Om alle werknemers op kantoor te kunnen bedienen is er meer en meer materiaal nodig om het bedrijf ten allen tijde te laten draaien. Tijd dus om te kijken of je serverrack, ook wel serverkast genoemd, nog kan voldoen aan de eisen van deze tijd. Heeft je huidige server rack nog voldoende capaciteit? Kun je er al je appartuur in kwijt? Erger je je aan het feit dat de huidige server rack geen glazen deur heeft? Wat denk je in de toekomst nog meer kwijt te moeten kunnen in de server rack? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat er een nieuwe server rack aangeschaft moet worden. Ook de temperatuur binnen de server rack is belangrijk. Je wilt niet dat apparatuur oververhit raakt met alle gevolgen van dien.

Klaar voor de toekomst
Dus: wanneer moet je echt nodig een nieuwe server rack aanschaffen? Als je met je huidige server rack op regelmatige basis problemen hebt met je koeling, als je kunt voorspellen dat je binnenkort niet meer voldoende capaciteit hebt voor al je netwerkapparatuur, en dat laatste is vooral het geval wanneer het bedrijf waar je werkt hard groeiende is.