Stedendriehoek

Mensen die kunnen helpen met de groei van jouw bedrijf

Soms is een eigen bedrijf een feest, andere keren een ongelooflijk uitdagende en moeilijke last. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar één ding is zeker; jouw bedrijf moet blijven groeien om te overleven. Zo werkt het nu eenmaal. Dit hoef je niet helemaal alleen te verwezenlijken en er zijn genoeg mensen die jou hierbij kunnen helpen. Maar wie zijn dat dan en waar kun je ze vinden? Dat is waar we je meer over willen vertellen in deze blog. Lees dus gauw door, dan duiken we er direct in.

Een zoekmachine marketeer
Een zoekmachine marketeer inhuren kan jou heel goed op weg helpen. Deze heeft verstand van zaken zoals zoekmachine optimalisatie en adverteren in zoekmachines. Dat zijn twee van de belangrijkste online marketing methoden die wereldwijd ontzettend veel worden ingezet om klanten te werven en zo te zorgen voor een gezonde groei bij een bedrijf! Je kunt een zoekmachine marketeer vinden bij een online marketing bureau dat jou ondersteunt, maar ze zijn ook beschikbaar als medewerkers die je kunt aannemen om intern aan de slag te gaan met de marketing in zoekmachines voor jouw bedrijf.

Marketing automation specialisten
Marketing automation specialist inhuren is ook een goede manier om te zorgen voor bedrijfsgroei. Bij marketing automation draait het om, zoals de naam al doet vermoeden, geautomatiseerde marketing. Dit houdt in dat potentiële klanten of leads berichten en communicatie ontvangen die vooraf is ingesteld, op basis van bijvoorbeeld hun kenmerken of specifieke acties die zij hebben uitgevoerd. Het mooie hieraan is dat marketing automation, wanneer het eenmaal staat, eigenlijk heel weinig inspanning vergt terwijl het toch doorlopend klanten voor je werft. In die zin is het eigenlijk heel erg vergelijkbaar met SEO, waarbij je jouw organische vindbaarheid optimaliseert en een beetje ‘wacht’ totdat je leads of klanten via die route binnenkrijgt.

Goede accountmanagers
Een goede accountmanager voor je belangrijkste klanten is een grote plus, maar het liefst heb je een goede accountmanager voor iedere klant. Deze behartigd hun belangen en houdt hen blij en tevreden. Tevreden klanten zijn logischerwijs klanten die bij jouw bedrijf blijven én je aanbevelen bij anderen. Hoe minder klanten je bovendien verliest, hoe minder nieuwe klanten je nodig hebt om je bedrijf toch te laten groeien. Overweeg dus om hier meer mee te gaan doen en eventueel nieuwe, of andere accountmanagers aan te nemen die jouw bedrijf helpen groeien!