Stedendriehoek

Internationale 4 Daagse van start

APELDOORN – De Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn verzorgt van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 juli de 65e (jubileum)editie van het wandelevenement Cantharel Internationale 4 Daagse Apeldoorn. Aan de voorgaande uitgaven van het evenement namen in totaal 130.000 wandelaars deel, waaronder 10.000 uit het buitenland.

“Deze vierdaagse is niet alleen plezierig voor doorgewinterde wandelaars, maar ook voor beginners. Bovendien wandelt jong en oud mee. Waarom? Omdat deelnemers niet per se vier dagen hoeven te wandelen en kunnen kiezen uit korte en lange afstanden. Er is keus uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. En wandelaars kunnen ook één, twee of drie dagen deelnemen”, vertellen Joop Achterkamp en Jan Vukkink namens de organisatie.
Het belooft wederom een bijzondere vierdaagse te worden, met een mooie samensmelting van diverse wandelliefhebbers. “Omdat we met het evenement onze 65e verjaardag vieren, hebben we voor de deelnemers een leuk cadeautje in petto. Verder schenken we als primeur bij deze editie enkele soorten Belgisch bier, in plastic bekers uiteraard. Daarnaast hebben we flink gesleuteld aan de route, met nóg meer natuur en nóg minder asfalt. We profileren ons hiermee meer dan ooit als de ‘Groenste vierdaagse van Nederland’.”
Zoals elk jaar fungeert voetbalvereniging Victoria Boys op sportpark Orderbos als gastheer voor de wandelaars. Omdat de jubilerende organisatie op diverse manieren wil trakteren, is er dit jaar ook een goed doel verbonden aan het evenement. Een deel van de opbrengst gaat naar de Bas van de Goor Foundation, die de kwaliteit van leven van mensen met diabetes wil verbeteren. Er is ditmaal ook gelegenheid tot na-inschrijving op dinsdag 10 juli, voor de start van de gekozen afstand. Dit alles via de website www.4daagseapeldoorn.nl.