Stedendriehoek

In voetsporen van grote musicalhelden

APELDOORN – Vanaf heden kunnen leerlingen en leerkrachten van groep 8 in de regio Apeldoorn zich aanmelden voor de wedstrijd ‘Groep 8 op de Planken’, een initiatief van Theater Orpheus. Met de wedstrijd maken de leerlingen kans op een onvergetelijk afscheid van de basisschool; Orpheus stelt haar podium beschikbaar voor de uitvoering van de eindmusical van één groep 8-klas.

Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus: “Om de eindmusical extra bijzonder te maken geeft Orpheus groep 8-ers de kans om op een speciale manier hun basisschooltijd af te sluiten, namelijk op het podium in onze prachtige Rabobank-theaterzaal. Optreden voor een volle zaal, met vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en vriendjes, is natuurlijk de ultieme kennismaking met de wereld van theater. Dat moet een extra kick geven en de mooiste eindmusical ooit opleveren.”

Om kans te maken om in de voetsporen te treden van grote musicalhelden als Simone Kleinsma, Johnny Kraaijkamp en Chantal Janzen, moeten leerlingen en leerkrachten een deskundige jury zien te overtuigen met hun motivatie, een korte omschrijving van de musical, waarom daarvoor is gekozen en hoe deze wordt uitgevoerd. Op basis van creativiteit en originaliteit van de inzendingen beslist de  jury, bestaande uit de Kinderburgemeester van Apeldoorn Sibel Ozskan, wethouder van Onderwijs in Apeldoorn Nathan Stukker en directeur van Orpheus Mirjam Barendregt welke klas de gelukkige winnaar is.

Barendregt: “We stellen geen eisen aan de motivatie; de leerlingen kunnen het dus zo gek maken als ze zelf willen. Bijvoorbeeld door met een video te laten zien wat ze van plan zijn. Of door het delen van foto’s van kostuums of andere props. Als jury kijken we naar originaliteit van de inzending en uiteraard de creatieve uitvoering van de musical. We kijken nu al uit naar alle inzendingen!” Wethouder Nathan Stukker: “Dit is natuurlijk dé kans om in een echt theater op de planken te staan en volop te shinen! Dus overtuig je meester of juf en meld je met je klas aan!”

Iedereen die zich inschrijft voor de wedstrijd ‘Groep 8 op de Planken’ maakt eveneens kans op een seizoen lang gratis naar alle jeugd- en familievoorstellingen. De prijs geldt voor twee personen en wordt twee keer verloot. De winnaars krijgen naast een plek op het podium ook een tweede kaartje gratis voucher, voor zichzelf en voor hun ouders. Op dinsdag 28 mei wordt de winnende klas bekend gemaakt. Leerlingen en leerkrachten van groep 8 uit de regio Apeldoorn kunnen zich aanmelden via orpheus.nl/groep8opdeplanken. Aanmelden kan tot en met woensdag 22 mei (23.00 uur).