Stedendriehoek

In sprookjesachtig decor terug naar Engeland van 1850

GARDEREN – De Beeldentuin in Garderen, waar ieder jaar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, wordt ook nu weer omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Van 29 november tot en met 1 december én van 5 tot en met 8 december zijn bezoekers dan ook van harte welkom bij de Winterfair in Dickensstijl.

Dit jaar wordt de Winterfair alweer voor de elfde keer gehouden. Niet voor niets, want de sfeer is geweldig. Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. En… schrijf een wens voor een ander en hang je kaart in de grote en vrolijk verlichte wensboom! Wellicht komt je wens wel uit.

Inspiratie opdoen
Rond de tachtig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met zijn oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom de Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder anderen mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet. Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering!

Weer of geen weer
De donkere dagen voor kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickenssfeer is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud. Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want ook daar is volop te zien en te doen. Bezoek een van de vele kramen of ga kijken in het winterse straatje waar je achter de etalages van de winkels de mooiste zandbeelden ziet.

Wensboom
Op het terrein van de winterfair staat een wensboom die uiteindelijk vol gaat hangen met allerlei wensen van bezoekers voor een ander. Om de wensboom heen gebeurt er van alles. Neem een winters drankje en hapje, geniet van het entertainment en doe inspiratie op bij de verschillende kramen met de allerleukste producten. Na afloop van de Winterfair worden alle wensen gelezen en gaat de organisatie een aantal wensen laten uitkomen.

De Winterfair in Dickenssfeer, met een binnen- en buitenterrein, vindt plaats van donderdag 29 november tot en met zaterdag 1 december én van woensdag 5 tot en net zaterdag 8 december in de Beeldentuin in Garderen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De auto kan men gratis parkeren. De toegangsprijzen bedragen €6,50 (14 jaar en ouder). Kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over de Winterfair in Dickensstijl is te vinden op www.winterfairgarderen.nl