Stedendriehoek

In 200 jaar vangriffel naar iPad

BEEKBERGEN – Op zaterdag 14 april viert de Openbare Basisschool Beekbergen haar 200-jarig bestaan.
“Tweehonderd jaar… dat maakt ons de oudste school – nog steeds op dezelfde plek – in de gemeente Apeldoorn, misschien zelfs wel ver daarbuiten!” aldus Ine Pennink.

“Om 13.30 uur gaan de deuren wijd open voor allen die hier onderwijs gevolgd hebben: om elkaar te ontmoeten, een glaasje te drinken en bij te praten, terug te gaan in de tijd tijdens het bekijken van een tentoonstelling of herinneringen op te halen met hun vroegere klasgenoten of leerkrachten.” 

Al in 1818 werd aan de Dorpstraat 28 schrijven geleerd, toen met de ganzenveer. Ine: “Maar nu zijn wij op zoek naar degenen die er hebben leren schrijven met een griffel op een lei. Of met de kroontjespen…”

De generatie die met vulpen en ballpoint groot is geworden, is inmiddels zo goed thuis op computer, laptop en tablet, dat zij het nieuws al op Facebook of WhatsApp heeft gelezen en zich digitaal heeft aangemeld. “Wij zoeken de generatie daarboven, die niet dagelijks de Social Media volgt. Alle oud-leerlingen zijn van harte welkom, maar wel graag na een aanmelding. Dus als u dit leest en weet dat uw (groot)ouders in Beekbergen op school hebben gezeten, kunt u hen en ons helpen, door ze op te geven via de website van school: www.obsbeekbergen.nl (doorklikken naar: 200 jaar Beekbergen)” 

De reünie wordt om 14.00 uur officieel geopend door burgemeester John Berends van Apeldoorn, met medewerking van Prinses Juliana Beekbergen en The 48 Highlanders of Holland. Vanaf 15.00 uur is de tentoonstelling geopend. Om 18.30 uur is er voor de belangstellenden een buffet, waarna om 20.00 uur de voetjes van de vloer gaan tijdens de feestavond.