Stedendriehoek

‘Ik ga met honger naar bed’

APELDOORN – Stille armoede komt ook in Apeldoorn voor. Daarom bestaat er voor aanbieders en ontvangers van eten het initiatief: Ik ga met honger naar bed’. Met dat initiatief helpt www.voorapeldoorn.nl  inwoners die in armoede leven. “Zullen we samen klaarstaan voor deze inwoners van Apeldoorn?”

Eén op de tien kinderen in Apeldoorn groeit op in armoede. Een aantal daarvan stapt regelmatig met honger in bed. In Apeldoorn bestaat daarom het initiatief: Ik ga met honger naar bed’ waarbij eten dat over is wordt gedeeld met andere gezinnen. Om dit initiatief te kunnen uitbreiden en meer gezinnen van levensmiddelen te kunnen voorzien is budget nodig. ”Zullen we het benodigde bedrag van €1.000 samen ophalen? Daarvan kunnen tientallen gezinnen in het aankomende halfjaar geholpen worden!”

Een Apeldoorner die ook met zijn kinderen zware jaren heeft gekend weet uit ervaring hoe het is om van niets iets te moeten maken. Dit is voor hem en zijn gezin gelukkig verleden tijd. Hij is anders naar voeding en gewoonten er omheen gaan kijken. Toen zijn zoon een keer sms’te dat hij bij zijn vriendin bleef eten was er eten over in de pan. Bij Age Karrenbelt ontstond toen een idee om dat eten te delen. Door een oproepje op internet kon al snel iemand met het eten worden blij gemaakt. 

“Die actie was het startsein voor een Facebookgroep met de naam: ‘Ik ga met honger naar bed’. Voor deze Facebookgroep kunt u zich aanmelden als uw kinderen of u regelmatig met honger naar bed moet of als u left-overs of levensmiddelen wilt delen met anderen!” 

Voedselverspilling
Consumenten gooien jaarlijks maar liefst per persoon gauw zo’n 50 kilo eten weg goed voor ruim €150- per persoon! Cijfers waarvan anderen zouden willen dat ze zich in zo’n luxe situatie bevinden. “Door je kliekje te delen met anderen hoeft het niet te worden verspild en is een ander blij gemaakt! U hoeft er niets extra’s voor te doen het was toch al over. U hoeft het niet te brengen de ontvanger komt het halen.” 

Aanmelden kan via: https://www.facebook.com/groups/ikgamethongernaarbed/