Stedendriehoek

Hulp bij televisiekijken

APELDOORN – Televisiekijken. Veel mensen doen het graag. Echter, niet voor iedereen zijn de programma’s goed te volgen, bijvoorbeeld omdat zij de ondertiteling niet kunnen lezen. Wat zijn de optische en auditieve mogelijkheden om het televisiekijken te verbeteren?

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, aan de Waldeck Pyrmontstraat 31 (gebouw Sigma) verzorgt in samenwerking met twee leveranciers in Apeldoorn op vrijdag 14 december om 13.30 uur een voorlichting over het thema Televisiekijken, waarbij men kan kennismaken met de nieuwste mogelijkheden.

Op het gebied van televisiekijken voor slechtziende mensen is er een aantal interessante ontwikkelingen. Visio geeft een voorlichting over de diverse mogelijkheden van gesproken ondertiteling, de mogelijkheden van smart-tv’s, tv kijken op de iPad, en de app Earcatch (audiodescriptie). Bij audiodescriptie wordt de informatie van het visuele beeld omgezet in gesproken woord.

Solutions Radio, leverancier van de Webbox en de – sinds december 2018 nieuw op de markt – Gobox is aanwezig om uitleg te geven over dit nieuwe hulpmiddel. Ook leverancier Optelec demonstreert deze middag een nieuwe mogelijkheid voor gesproken ondertiteling: Foxlinq. Na afloop van de voorlichting is er nog ruimte om bij de twee leveranciers en de Visio-medewerkers langs te gaan voor persoonlijke vragen.Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via e-mail apeldoorn@visio.org of telefoon 088-5856200. Voor meer informatie: www.visio.org.