Stedendriehoek

Hot yoga bij Spirit of Yoga

De verbouwing bij studio Spirit of Yoga is afgerond. De voormalige loungeruimte heeft plaats gemaakt voor een kleine zaal, waar voortaan hot yogalessen worden gegeven. Bij deze les wordt de ruimte – met behulp van infraroodpanelen – opgewarmd tot 40 graden. Door de warmte ga je meer zweten en worden je spieren soepeler. Dit heeft een ontgiftende en therapeutische werking.

De hot yoga-lessen zijn een mooie aanvulling op het ruime aanbod dat Spirit of Yoga kent. Zo hebben zij ook de populaire Yin yoga, Aerial yoga, Vinyasa yoga en zwangerschapsyoga. Eigenares Bianca Visser kwam ruim vijftien jaar geleden in aanraking met yoga. Zij kampte met rug- en nekproblemen en merkte na de eerste les meteen verschil. Na een opleiding Astanga Power Yoga ging zij pilates- en yogales geven bij verschillende scholen en healthcentra in Apeldoorn en Zutphen. Na drie jaar besloot zij een eigen hippe en moderne studio aan de Asselsestraat te openen.

Walk-in principe
Iedere dag zijn er lessen. “Wij werken niet met openingstijden, maar met lestijden”, legt Bianca uit. De meeste lessen vinden in de ochtend en avond plaats. Een vijftal instructeurs ondersteunen Bianca. Spirit of Yoga werkt met een walk-in principe: mensen hoeven zich niet aan te melden voor een les, maar kunnen binnenlopen wanneer zij willen.

‘Niet zweverig’
 
“Yoga wordt nog vaak gezien als zweverig, maar het is eigenlijk heel down-to-earth. Bij yoga leer je in het hier en nu aanwezig te zijn.” Daarnaast heeft yoga verschillende voordelen, waaronder een toename van lichamelijke kracht. Je leert ook trager en dieper adem te halen. Dankzij de ontspannende werking van yoga zal een daling van het stresshormoon cortisol plaatsvinden in het lichaam. Daarnaast zorgt yoga voor meer focus en concentratie, voor het lichamelijke en geestelijke welzijn.

Yoga is stoer
Het vooroordeel dat yoga alleen voor vrouwen is, vindt Bianca niet kloppen. “Het is goed voor iedereen”, vertelt de eigenares. “Ook mannen. Zij zijn vaak erg druk en hebben veel spanningen. Yoga helpt je om te ontspannen. Tijdens de les ben je constant bezig met je gezondheid en lichaam. Wel op een andere manier dan bij fitness.” Met hot yoga hoopt Bianca meer mannen naar de studio te trekken. “Je maakt endorfine aan met hot yoga waardoor je je gelijk beter gaat voelen, je gaat er goed van zweten en hebt echt een gevoel van een flinke workout, wat mannen dan toch meer aantrekt.” Bianca is dus nu ook begonnen met de hot yoga-lessen. “Het is extra goed voor mensen met chronische aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie of artritis. Het heeft een therapeutische werking. Als je het regelmatig doet voel je je energieker en schoner. Je krijgt er ook een glanzende huid van.” In een hot yoga-les kunnen maximaal 15 mensen meedoen. Dit is de enige les waarbij mensen zich moeten opgeven van tevoren. De lessen vinden plaats op dinsdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Waarschijnlijk komen er snel meer lessen bij. Bij Spirit of Yoga is de eerste proefles gratis en daarna kun je een strippenkaart of abonnement nemen. Kijk voor meer informatie op de website www.spiritofyoga.nl.

Asselsestraat 258
7312 DB Apeldoorn
06-53963630
info@spiritofyoga.nl  
www.spiritofyoga.nl