Stedendriehoek

Honderdste leerling bij PCBO Sjofar Prinses Beatrix

APELDOORN – Vandaag was het zover. PCBO De Sjofar Prinses Beatrix in Wenum-Wiesel verwelkomde haar 100e leerling. Dat is best bijzonder voor een school in dit kleine dorp. De vierjarige Miley is vandaag gestart in groep 1 en werd extra feestelijk onthaald op haar eerste schooldag.

Ook haar ouders Rianne en Meindert waren blij verrast door dit bijzondere ontvangst. Miley kreeg een leuke ballon, een boekje, bloemen en er werd iets lekkers getrakteerd. Miley haar oudere zus Louise zit al in groep 3 van PCBO De Sjofar Prinses Beatrix.

Kern van de gemeenschap

Locatieleider Saskia van De Sjofar Prinses Beatrix: “Ik hoor zo vaak van ouders dat ze blij zijn dat er een basisschool is in Wenum-Wiesel. De basisschool vormt in dit soort plaatsen echt de kern van het dorp, het hart van de gemeenschap. Ruim drie jaar geleden was het best spannend of onze school kon blijven bestaan. Maar door het samengaan met PCBO De Sjofar, de kracht van PCBO Apeldoorn, het intensief investeren in de gemeenschap maar ook door een gemeente die de dorpsschool steunt, groeit onze school weer! Wie weet dat het ook wel een trend is: dat de nieuwe generatie ouders kiest voor het kleinschalige, dichtbij huis en de persoonlijke aandacht, eigenschappen die dorpsscholen typeert.”

Dorpsscholen

In veel plaatsen in Nederland hebben de dorpsscholen het zwaar. Vergrijzing in de dorpen en het vertrekken van jongvolwassenen naar de stad zorgt voor minder aanwas van nieuwe kinderen waardoor scholen soms hun deuren moeten sluiten. Bij PCBO zien we deze trend niet; juist onze dorpsscholen, zoals ook PCBO De Diamant De Beemte in Beemte-Broekland en PCBO Prinses Juliana in Lieren doen het goed.

PCBO Apeldoorn

PCBO De Sjofar Prinses Beatrix is één van de scholen van PCBO Apeldoorn; de overkoepelende stichting van 27 protestants christelijke scholen in Apeldoorn. De scholen bevinden zich allemaal in Apeldoorn en omgeving.