Stedendriehoek

Hoenderloo basis voor wandelnetwerk Veluwe

HOENDERLOO – Voor fietsers is het fietsknooppuntensysteem in 2017 opgewaardeerd. Voor wandelaars was er nog geen fraai netwerk met nummerpaaltjes die hen overal brengen. Vorige week heeft wethouder Mark Sandmann het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het eerste stuk wandelnetwerk.

“Dit zijn mooie, concrete voorbeelden van waar we voor staan. Het is een mooie samenwerking in de VeluweAlliantie en een verbetering van onze toeristische infrastructuur”, aldus de Apeldoornse wethouder.

Rondom Hoenderloo worden 185 palen geplaatst met 480 bordjes, waardoor in theorie ruim 53 kilometer kan worden gewandeld. Wandelnetwerk Veluwe wordt op de lange termijn voor een belangrijk deel opgebouwd uit bestaande routes. Klompenpaden, LAW-routes, Streekpaden, NS-wandelingen en routes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten vormen de basis. Lokaal kunnen daar andere bestaande routes aan worden toegevoegd. 

Tegelijkertijd met de start van de werkzaamheden werd de routeportal feestelijk ingewijd. Deze website is onlangs helemaal opgefrist en beschikbaar voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Kijk voor alle beschikbare routes op: www.visitveluwe.nl/routes-op-de-veluwe