Stedendriehoek

Hoe geef je je huis makkelijk een make over?

Herkent u het gevoel van echt even helemaal wat anders willen wat betreft het interieur van uw huis? Soms is het goed om toe te geven aan dit gevoel en uw huis een volledige make over te geven. Benieuwd hoe u zon make over precies aanpakt en waar u nu moet beginnen? Wij geven in dit artikel een aantal tips om u weer te kunnen laten genieten van uw interieur!

De makkelijkste manier
Wanneer u wilt beginnen met kleine stapjes om uw interieur te veranderen is het mogelijk om te beginnen met het veranderen van de accessoires. U kunt bijvoorbeeld nieuwe schilderijen of foto’s aan de muur ophangen planten neerzetten of nieuwe kussenslopen om de kussens doen. Dit geeft al gauw een nieuw en fris effect. Er zijn verschillende plekken waar u terecht kunt voor deze producten zoals de Karwei of Intratuin. Natuurlijk is het ook leuk om bij lokale winkels op zoek te gaan naar hippe accessoires zoals Eijerkamp in Zutphen of Hoge Ramen in Deventer. Zo geef je ook een lokale touch aan je interieur!

Een stapje verder
Heeft u het idee dat het plaatsen van nieuwe accessoires niet het gewenste effect gaan geven? Ga dan een stapje verder! U kunt bijvoorbeeld ook besluiten om (een deel van) uw huidige meubelen te vervangen. Het kan zijn dat u een nieuwe bank wil of dat juist de eettafel aan vervanging toe is. Of misschien wel allebei! Ook voor dit kunt u goed terecht bij winkels zoals de Karwei Gamma of Eijerkamp. De keuzes in dit soort grote winkels zijn oneindig en zullen u zeker helpen bij het maken van een goede beslissing. Vaak is het ook mogelijk om in dit soort winkels showrooms te bekijken die kunnen helpen met het krijgen van meer inspiratie over welke stijl nu goed bij u past. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals modern Scandinavisch botanisch of industrieel. Laat u verrassen door alle mogelijkheden die deze winkels u te bieden hebben. Daarnaast is het ook in dit geval leuk om ook een kijkje te nemen bij de lokale winkels in uw woonplaats.

Een volledige nieuwe look
Wanneer zowel nieuwe accessoires als het plaatsen van nieuwe meubelen niet genoeg is en u uw interieur nog drastischer wilt aanpakken zijn er andere opties. Soms is het echter niet mogelijk om deze opties zelf uit te voeren en moet u in deze gevallen een bedrijf inhuren. Dit hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn er zijn namelijk genoeg opties om snel een klusjesman te vinden die u hier bij kan helpen. En deze kunnen helpen bij allerlei klussen! Bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken: dit kan een ruimte een volledig andere look geven. Een tweede optie waar u misschien niet zo gauw aan zou denken is het veranderen van uw vloer. Een erkende timmerman kan bijstaan bij het laten leggen van een laminaatvloer met een prijs per uur wat zal resulteren in een volledig nieuw uiterlijk. Een hele leuke manier om zo toch uw interieur helemaal aan te passen. Wanneer u na het veranderen van uw vloer nog een aantal nieuwe accessoires in uw huis neerzet maakt dit een wereld van verschil. Om nog een stap verder te gaan zou u ook ervoor kunnen kiezen om een nieuwe kleur op de muur aan te brengen: een likje verf doet wonderen! Om hier een keuze in te maken kunt u op heel veel plekken terecht zowel in de lokale bouwmarkt als online. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel trendy kleuren op de markt waardoor het maken van een keuze nog wel wat tijd en moeite vergt. Maar wanneer deze nieuwe kleur eenmaal op de muur zit is dit zeker weten een succes.

Tijd om te beginnen!
Genoeg manieren om uw interieur aan te pakken! Hopelijk heeft dit artikel wat inspiratie kunnen geven en we zijn benieuwd naar hoe u uw interieur zou aanpakken. Het is tijd om te beginnen!