Stedendriehoek

‘Het roer moet drastisch om’

APELDOORN – Je hoort het zo vaak op het nieuws. Syrië, terrorisme, vluchtelingen, het komt allemaal voorbij. Niemand is er blij mee, maar toch hoor je weinig oplossingen over deze permanente oorlog. Bommen blijken de enige optie volgens de betrokken landen waaronder Nederland. Zijn er andere mogelijkheden? Is er een andere oplossing dan oorlog? Hier gaat ROOD Apeldoorn graag het debat over aan en vraagt aandacht voor dit grote probleem.

Sinds 2001 is het westen, onder leiding van de Verenigde Staten, verwikkeld in een eindeloze oorlog tegen het terrorisme in het Midden-Oosten en daarbuiten. Deze militaire interventies, bezettingen, luchtbombardementen en geheime operaties hebben, anders dan beloofd, niet geleid tot minder maar juist veel meer terrorisme, ook in Europa. Vele honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen zijn ook een resultaat van dit optreden. De War on Terror is mislukt, maar ook permanent geworden. Na ruim zeventien jaar vechten is er nog altijd geen enkel zicht op een einde aan het zinloze bloedvergieten. “Dat is waanzin. Het is de hoogste tijd het roer drastisch om te zo gooien”, zo stelt ROOD Apeldoorn. 

Op vrijdag 22 februari verzorgt ROOD Apeldoorn, samen met onder anderen Sunita Biharie (kandidaat SP provinciale staten) en Sadet Karabulut (tweede kamerlid SP) een debatavond om samen met bezoekers te praten over wat er kan worden gedaan tegen deze slepende oorlog in het Midden-Oosten. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in wijkcentrum De Stolp aan het Violierenplein 101. De toegang is vrij.