Stedendriehoek

Het Logeerhuis opent deuren

APELDOORN – Traditioneel opent Het Logeerhuis van Sint Nicolaas zijn deuren tijdens het weekend na de landelijke intocht van de Sint. Dit jaar komt de goedheiligman aan in Apeldoorn op 16 november, dus op zaterdag 23 en zondag 24 november van 9.30 tot 17.30 uur kunnen kinderen én ouders hun hart weer ophalen in Het Logeerhuis.

De kaarten voor de rondleiding zijn allemaal uitverkocht, maar een bezoek aan het buitenterrein van Het Logeerhuis, gevestigd aan Het Woldhuis 11, is zeker de moeite waard. Op het pietenparcours en de klimwand kunnen kinderen ontdekken of ze zelf een goede piet zouden zijn en het felbegeerde pietendiploma bemachtigen. Ze leren broodjes bakken op het kampvuur en popcorn poffen, circuscapriolen uitvoeren en paarden borstelen. Natuurlijk is ook de trouwe viervoeter Amerigo aanwezig tijdens dit feestelijke weekend.

In het verwarmde Pietencafé is het altijd gezellig en elk uur is er een muzikaal- op circusoptreden. Het buitenterrein is gratis toegankelijk en muntjes van 0,75 euro voor de activiteiten zijn verkrijgbaar bij de kassa op het terrein.