Stedendriehoek

Het hoe en waarom van wetenschappelijk onderzoek

APELDOORN/ZUTPHEN – Tijdens de informatiemiddag ‘Gelre in de wetenschap’ van het Expertisecentrum Ouderengeneeskunde (ECO), vertellen diverse zorgverleners en onderzoekers over hoe en waarom zij wetenschappelijk onderzoek doen in Gelre ziekenhuizen. En over wat het betekent voor patiënten om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoeksvragen zijn bijvoorbeeld: Waarom is bewegen voor, tijdens en na een operatie goed? Wat is het belang van goede voeding vóór, tijdens en na een operatie? Zo is bijvoorbeeld onderzoek gedaan bij oudere mensen met darmkanker met de kernvragen: wat maakt een oudere patiënt kwetsbaar en is het mogelijk voorafgaand aan een operatie voor darmkanker de conditie te verbeteren? Welke ervaringen hebben patiënten die mee hebben gedaan aan dit Fit4surgery project, waar onderzoeker Emma Bruns onlangs op is gepromoveerd?

Dit soort vragen komt aan bod tijdens de informatiemiddag ‘Gelre in de wetenschap’ op woensdagmiddag 12 februari voor patiënten, naasten, zorgverleners, onderzoekers en belangstellenden. Vanaf 15.30 uur is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, duurt tot ongeveer 18.00 uur en vindt plaats in het Auditorium van Gelre Apeldoorn. Aansluitend beantwoorden de sprekers vragen uit het publiek en is er een afsluitende borrel. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via www.gelreziekenhuizen.nl/ECO-informatiemiddag.