Stedendriehoek

Herdenkingstocht op de fiets

APELDOORN – In 2020 wordt in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. In dit kader organiseert Dutch Heritage Travel in samenwerking met Apeldoorn Marketing de achtdaagse Memorial Fietstour. Deelnemers aan deze tour zijn aanwezig bij herdenkingen van oorlogsslachtoffers. Geïnteresseerden zijn welkom om zich voor deze reis aan te melden.

De reis begint op zaterdag 2 mei 2020 met een fietstocht in de omgeving van Apeldoorn en zal deelnemers leiden langs Hoog Buurlo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Beekbergen. De tocht wordt afgesloten met een nostalgisch ritje in de Veluwsche Stoomtrein. Tijdens de achtdaagse fietstour verblijft men uitsluitend in een zorgvuldig geselecteerd viersterrenhotel.

Uitvalsbasis
Vanwege de unieke centrale ligging is Apeldoorn vanaf dag één de uitvalsbasis van deze reis. Ook heeft Apeldoorn een bijzondere relatie met Canada. Dit komt mede doordat het laatste Canadese hoofdkwartier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Paleis Het Loo gevestigd was. Op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 vindt in Apeldoorn het Canadees Bevrijdingsfestival plaats.

Mocht men nog meer willen ontdekken van Nederland, dan kan er gebruik gemaakt worden van een verlengingsarrangement. Tijdens deze extra dagen kan er nog een bezoek worden gebracht aan bijvoorbeeld het Canadees Bevrijdingsfestival bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Kijk op www.dutchheritagetravel.com voor uitgebreide informatie over deze historische reis. Ook kan men een e-mail sturen naar: info@dutchheritagetravel.com of bel met 06-21823792.