Stedendriehoek

Heineken proost met Schavuyt

APELDOORN – Dani Levy kan zijn geluk niet op, nu ’s lands grootste bierbrouwer Heineken zijn Veluwse Schavuyt heeft opgenomen in het assortiment. Vier jaar lang heeft hij hiervoor gestreden en hij is daarom extra blij dat het nu eindelijk is gelukt. Een klassiek geval dus van ‘de aanhouder wint’. “Het is nu aan ons om te bewijzen dat we een merk van allure zijn.”

Het Apeldoornse bier kan nu in iedere Nederlandse Heineken-kroeg’ geschonken worden. “Heineken is marktleider op de Veluwe en omgeving dus dit biedt ons enorme kansen op groei.” Heineken heeft dus lang de boot afgehouden voordat de brouwer uiteindelijk toch in zee ging met Veluwse Schavuyt. Levy: “Er zijn allerlei voorwaarden verbonden aan zo’n acceptatie. Voor Heineken was het vooral belangrijk dat wij aan de bekendheid van ons merk gingen bouwen.”

Van de ongeveer driehonderd klanten die de Veluwse Schavuyt afnemen van bierbrouwerij De Vlijt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn is zeker de helft ook Heineken-drinker weet Levy. “Ook daarom is deze samenwerking enorm belangrijk voor ons. Ik ben er heel trots op dat we dit zo relatief snel hebben bereikt want andere brouwerijen doen hier soms wel meer dan twintig jaar over.” Veluwse Schavuyt komt in het verkoop- en distributiepakket van ’s lands grootste brouwer. “Het belangrijkst voor ons is dat aan Heineken gerelateerde horecazaken ons nu mogen schenken als premium product.”

Een woordvoerder van Heineken toont zich eveneens verguld met de samenwerking: “Heineken tracht haar assortiment bier en cider voor horeca te allen tijde af te stemmen op de wensen van de markt. Dit wordt grotendeels ingevuld met producten die Heineken wereldwijd zelf produceert  en anderzijds met producten die bij externe partijen worden ingekocht. Deze werkwijze hanteert Heineken al jaren. Dit geldt ook voor lokale bieren; de vraag hiernaar vanuit onze klanten is de afgelopen jaren gegroeid. Om beter aan de lokale wensen van onze klanten te kunnen voldoen is er voor gekozen om het assortiment uit te breiden met onder andere Veluwse Schavuyt.”