Stedendriehoek

Heel Apeldoorn bakt met Orpheus

APELDOORN – Op donderdag 12 maart bestaat Orpheus precies 55 jaar. Op die dag gaat voor het eerst een stel in het theater trouwen. Glenn Langenbach en Jeroen Lamers waren in september vorig jaar de gelukkigen, toen zij geloot werden uit alle aanmeldingen. Op 12 maart geven zij elkaar het ja-woord op het podium van de Hanoszaal. Het jubileum viert Orpheus verder met veel taart en een gratis toegankelijk programma voor heel Apeldoorn.

55 Taarten voor de Apeldoorners

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Orpheus nodigt alle Apeldoornse thuisbakkers uit om een feestelijke taart te bakken en deze op 12 maart te laten proeven door een deskundige jury. De beste thuisbakker wint een volledig verzorgde avond uit in Orpheus voor twee personen. Inschrijven voor Heel Apeldoorn Bakt, de Apeldoornse variant op het populaire televisieprogramma, kan nu via de website orpheus.nl/jarig.

Orpheus trakteert zelf ook op taart, aan iedereen die iets te vieren heeft op 12 maart, 55 jaar wordt of 55 jaar getrouwd is, op nummer 55 woont of een andere goede aanleiding heeft. Via de website van Orpheus kan men zichzelf of iemand anders nomineren die op 12 maart verrast mag worden met een overheerlijke taart van Banketbakkerij Maassen. In totaal deelt Orpheus 55 taarten uit.

Gratis toegankelijk programma
Op 12 maart is iedereen vanaf 16.30 uur welkom in Orpheus, bijvoorbeeld om de speciale expositie over de historie van het theater te bezoeken. De expositie, die vooral foto’s, oude krantenartikelen, publiciteitsmateriaal en anekdotes van bezoekers en (oud)medewerkers bevat, is tot het eind van het huidige theaterseizoen te bewonderen.

Ook opent om 16.30 uur Proef Lokaal, een kleine markt vol lokale lekkernijen waar van 16.30 tot 21.00 uur naar hartenlust geproefd kan worden. Ook het restaurant van Orpheus is geopend en in extra feestelijke sferen met live-muziek.

Om 18.30 uur klinkt het startschot van de Orpheus Fun Run: een feestelijke run die dwars door en rond het theater gaat. Alle 155 startplekken zijn ondertussen vergeven, maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken, aanmoedigen en mee te feesten. Het volledige inschrijfgeld van de Orpheus Fun Run komt ten goede aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.

De feestelijke afsluiter van de dag is een gratis toegankelijk Back to the sixtiesfestival vanaf 21.00 uur. Verspreid door Orpheus, dat voor de gelegenheid is ingericht in jaren ’60-stijl, vinden diverse live-optredens plaats van de band Johnny Lane, zangeres Denise en singer-songwriters Sabien Bouw en Stefanie Struijk.