Stedendriehoek

Hartverwarmende cadeau-uitreiking bij de Doggersbank

APELDOORN – Bijna een jaar geleden begonnen de broers van Straaten een crowdfundingactie om een schoolreisje en nieuw speelgoed te realiseren voor Vroeghulpcentrum Doggersbank. In een jaar tijd was het geld binnen en op dinsdag 11 december werden de cadeaus uitgereikt. “Het was fantastisch”, vertelt pedagogisch medewerker Nicole Bouman van de Doggersbank. “De mannen hebben flink uitgepakt.”

Sinds enkele jaren kiezen de broers Elwin en Johnny van Straaten jaarlijks een doel uit om geld voor in te zamelen. Dit jaar was dat voor de Doggersbank, die kinderen van 0 tot en met 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand begeleiden. “Vorig jaar zijn zij verhuisd en tijdens deze verhuizing is er van alles kapot gegaan”, vertelt Johnny van Straaten. “De Doggersbank heeft onvoldoende budget om nieuwe spullen aan te schaffen. Dat vinden wij erg vervelend en daarom hebben wij aan de leiding gevraagd om een wensenlijst te maken.”

10.000 euro

Met hun hele actie haalden de broers – samen met hun drie goede vrienden Hans Oostendorp, Marcel van Putten en William van Luttikhuizen – een bedrag van 10.000 euro op. De Doggersbank heeft alles van hun verlanglijst gekregen: van kleine voorleesboekjes tot een vierpersoonsbuggy en speelgoedfietsjes. “Ze hadden alle cadeaus onder een groot zeil verstopt,” licht medewerker Nicole toe. “Na een mooie toespraak kwam het tevoorschijn. Iedereen was zeer verrast. We hadden niet verwacht dat er zoveel speelgoed gekocht was. We hebben zelfs een nieuwe televisie gekregen.”

Apenheul

Naast de cadeaus heeft de vriendengroep het Vroeghulpcentrum ook een uitje naar de Apenheul geschonken. Hier gaan zij in april naartoe. “Dit is best wel bijzonder, want deze kinderen zijn nog nooit op schoolreisje geweest,” vertelt Johnny. Ze hebben er dan ook hartstikke veel zin in, meent Nicole. “We vinden het heel leuk dat we met z’n allen iets kunnen.” De uitreiking werd feestelijk afgesloten. Johnny: “Het was boven verwachting, echt waar. Helaas kon een van de groepsleden Hans niet aanwezig tijdens de uitreiking. Hij werd dan ook erg gemist.”